Søg

Digitalt samarbejde lancerer ny hjemmeside

VD er med projektet det digitale anlæg gået sammen med anlægsbranchen om at digitalisere vores arbejdsmetoder. En ny hjemmeside giver mulighed for at dele erfaringer og anbefalinger i projektet.
13. september 2013
​Når maskinerne skal i jorden på den kommende motorvej mellem Herning og Holstebro bliver det med automatisk styring af maskinerne. Særlige 3D-modeller sikrer, at der bliver gravet nøjagtigt der, hvor det er planlagt og med den nøjagtige dybde.

Maskinstyring og digital projektering har været kendt i mange år i anlægsbranchen, men potentialet langt fra udnyttet. Derfor er Vejdirektoratet gået sammen med Danske anlægsentreprenører (Dansk Byggeri), Banedanmark og Foreningen af rådgivende ingeniører om at opbygge fælles systemer, så anlægsarbejderne kan udføres helt digitalt med 3D-modeller.

"Ved i højere grad at udnytte den teknologiske udvikling, vil det kunne effektivisere anlægsprocessen og minimere risikoen for fejl i projekteringsfasen," lyder det fra Svend Kold Johansen, formand for styregruppen i det digitale anlæg og fagchef i VD.

Følg med online
Det digitale anlæg har nu fået sit eget univers på nettet. Hjemmesiden er rettet mod alle med interesse for brugen af digitale værktøjer og standardiseringer af digitale data i anlægsbranchen.

På hjemmesiden kan du blandt andet deltage og holde dig opdateret om høringsprocesser, følge udviklingen med hensyn til standardiseringer og læse nyheder inden for området. Mødereferater vil også være offentligt tilgængelige.
 

 Gå til

 
Oprettet
13-09-2013.
Senest opdateret
13-09-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index