Søg
Pressemeddelelse

Anlæg af støjskærm ved Bramdrupdam er nu i gang i marken

Vejdirektoratets entreprenør er gået i gang med etablering af en støjskærm, der skal reducere støjen fra Sønderjyske Motorvej for naboerne i Bramdrupdam. Første opgave er at vibrere 360 fundamenter til støjskærmen ned i jorden.
17. oktober 2018
​I første omgang sættes de fundamenter, der skal holde støjskærmen. Næste skridt er montage af søjler og et betonskørt, som er det nederste skærmeelement. Til sidst monteres de absorberende skærmkassetter og træbeklædningen.  
 
”Nu er vi endelig i gang i marken, og naboerne får inden længe den støjskærm, de har ønsket sig i så lang tid,” siger Sonja Petersen, projektleder i Vejdirektoratet.  
 
Det vil tage en god måneds tid at nedvibrere alle 360 fundamenter. Arbejderne er startet i nord, og entreprenøren arbejder sig mod syd.

skitse.png
En støjskærm inden jul
Projektet er kommet senere i gang i marken end oprindeligt planlagt, og derfor når projektet heller ikke i mål inden årets udgang.  
 
”Vi arbejder mod at have etableret selve skærmen inden jul, så skærmen er ”funktionsdygtig” og derfor vil reducere støjgenerne for naboerne i området,” siger Sonja Petersen og fortsætter:  
 
”I starten af januar kommer vi så tilbage og monterer træbeklædningen på skærmen og udfører eventuelle færdiggørelsesarbejder.”  
 
Projektet står helt færdigt omkring 1. februar 2019.  
 
Konsekvenser for naboer og trafikanterne
Projektet har konsekvenser for både naboer og trafikanter.  
 
”Vi kan ikke gennemføre et projekt, der er så tæt på både naboer og motorvej uden at genere,” siger Sonja Petersen.  
 
Naboerne vil kunne høre, at der arbejdes i nærheden, men det er ikke som sådan støjende arbejder vi har. Ligeledes flytter arbejdet sig rimelig hurtigt langs strækningen.
 
For trafikanterne betyder det, at turen nordpå kommer til at tage lidt længere tid specielt i morgenmyldretiden. Der bliver tre smalle spor forbi arbejdsstedet og hastigheden sættes til 80 km/t. Læs mere.

Yderligere information:
Sonja Petersen, projektleder, 7244 2783, sop@vd.dk  
Anne-Mette Nyhuus, kommunikationskonsulent, 7244 3078, an6@vd.dk    
Oprettet
17-10-2018.
Senest opdateret
17-10-2018.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index