Søg
Pressemeddelelse

Arbejdet med renovering af Gl. Lillebæltsbroen er midlertidig standset

I forbindelse med renovering af Gl. Lillebæltsbro har der været en hændelse med fejlstrøm.
Vejdirektoratet og Banedanmark arbejder på højtryk for at løse problemet.
15. juni 2018
​Arbejdet med at renovere Gl. Lillebæltsbroen er midlertidigt bragt til standsning. Det skyldes fejl i strømføringen på broen, hvilket for nylig forårsagede en arbejdsulykke, hvor en af entreprenørens ansatte fik stød.

Den ansatte slap heldigt fra ulykken og har det efter omstændighederne godt.

De seneste par uger er der kun blevet udført en begrænset mængde arbejde efter strenge sikkerhedsprocedurer, mens Vejdirektoratet og Banedanmark arbejder på højtryk for at implementere en løsning på strømproblemet. 

”Sikkerheden for de arbejdende på broen har naturligvis første prioritet, og derfor skal vi have problemet med den uønskede strømføring løst hurtigst muligt.” siger specialkonsulent Shahriar Honar ”Jeg kan understrege, at vi knokler på at få en løsning igennem hurtigst muligt, så arbejdet kan genoptages i fuldt omfang, hvorved vi har en chance for at holde os inden for tidsplanen. Vi er i kapløb med tiden, men vil forsøge at indhente det tabte ved optimering af nogle arbejdsprocesser i samarbejde med entreprenøren,” 

Hos Banedanmark har sikkerheden også første prioritet, og sektionschef Jesper Sejerø håber, at problemet med strømføringen snart er løst.

”For fodgængere, cyklister og de, som deltager i Bridgewalking, er der ingen risiko i at færdes på broen, Der har udelukkende været strømproblemer på byggepladsen,” siger Jesper Sejerø.

Gl. Lillebæltsbroen har været spærret for vejtrafik siden 22. maj. Imens har trafikanterne skullet benytte sig af Lillebæltsbroen. Det har medført ekstra trafik, men trafikafviklingen er overordnet forløbet efter planen.

”På trods af den øgede trafikmængde, og at bilerne kører tættere især i myldretiden, har vi kunnet håndtere trafikken over Lillebæltsbroen uden de store problemer,” siger Shahriar Honar.


Yderligere oplysninger:
Shahriar Honar, specialkonsulent: 7244 2532, sho@vd.dk
Kim Lundahl Michelsen, kommunikationskonsulent, 7244 2318, kimi@vd.dk

Oprettet
15-06-2018.
Senest opdateret
15-06-2018.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index