Søg
Pressemeddelelse

Byggeriet af Danmarks tredjestørste bro er i gang

Byggeriet af Danmarks tredjestørste bro er sat i gang. Det skete, da transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen og borgmestrene fra Vordingborg og Guldborgsund Kommuner torsdag eftermiddag tog første spadestik til den nye Storstrømsbro.
27. september 2018
"​Jeg er glad for, at vi i dag tager det første spadestik til Storstrømsbroen. Det er et kæmpe projekt, der vil trække hele det østlige Danmark tættere sammen og skabe bedre og hurtigere forbindelse til Tyskland”, sagde transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen i forbindelse med spadestikket.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen i midten tog første spadestik med borgmester John Brædder (t.v.), Guldborgsund, og borgmester Mikael Smed (t.h.), Vordingborg. Billledet kan frit benyttes til redaktionel omtale af projektet. Klik HER for stor visning.
 
Vejdirektoratet er bygherre på den nye bro, som forbinder Vordingborg og Orehoved på Falster via Masnedø. Det indledende arbejde med at etablere elementfabrikken og entreprenørernes arbejdsområde på Masnedø er i fuld gang, og byggeriet af selve elementfabrikken og kajanlægget til udskibning af broens elementer begynder senere på året.
 
"Superliga"
”Den nye Storstrømsbro kommer til at høre til i den danske superliga af broer, og produktionen af alle broens dele sker på Masnedø. De næste otte år bliver der stor aktivitet på byggeriet, som vi forventer vil udvikle og skabe 2-300 arbejdspladser i lokalområdet”, sagde ministeren.
 
Det første spadestik blev symbolsk foretaget nøjagtig, hvor den første bropille kommer til at stå på Masnedø. Borgmester Mikael Smed, Vordingborg Kommune, var da også tilfreds med den kommende bro og understregede betydningen for lokalområdet.
 
Sikrer balance og muligheder
”Den nye Storstrømsbro er en nødvendig investering, som de kommende generationer vil få glæde af, og som vil bidrage til at sikre balance og mulighed for at bo og leve i provinsen - og arbejde i Hovedstaden”, sagde Mikael Smed.
 
I Guldborgsund og Vordingborg Kommuner har man sammen sat ind i forhold til at få grebet de muligheder, som byggeriet kommer til at give i regionen, hvilket borgmester John Brædder, Guldborgsund, da også påpegede i sin tale.
 
Flere i job
”Vi har lagt os i selen for at kunne være med til at håndtere den store efterspørgsel på arbejdskraft, som et anlægsprojekt af denne størrelse kræver. Vi har blandt andet i fællesskab etableret særlige uddannelsesforløb for ledige specifikt målrettet Storstrømsbroen og de jobåbninger, der kommer som følge af byggeriet”, sagde John Brædder.
 
Det forventes, at det første broelement til broen er klar til at sejle ud fra fabrikken i foråret 2019. Broen forventes at være klar til biltrafik i 2022 og til tog i 2023.

​Yderligere information 
Projektchef Niels Gottlieb, Vejdirektoratet, tlf.: 7244 3623
Kommunikationskonsulent Andrew Crone-Langkjær, Vejdirektoratet, tlf. 7244 3621
 
Læs mere om Storstrømsbroen på www.vd.dk/storstroemsbroen​.
Oprettet
28-09-2018.
Senest opdateret
28-09-2018.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index