Søg
Pressemeddelelse

Fælles spadestik sætter gang i byggeriet af Haderup Omfartsvej

Byggeriet af Haderup Omfartsvej er sat i gang. Det skete, da repræsentanter fra Herning og Skive Kommuner, folketingspolitikere og 70 skoleelever fra Haderup Skole & Børnehus fredag eftermiddag tog første spadestik til den nye omfartsvej.
23. november 2018
​"Med den nye omfartsvej løfter vi endnu en gang infrastrukturen i Herning Kommune. For lokalområdet og erhvervslivet har det stor betydning, at man snart kan komme hurtigt og sikkert udenom Haderup,” sagde Joan Hansen, der er formand for Teknik- og miljøudvalget i Herning Kommune.


Billedtekst fra venstre mod højre: Borgmester Peder Chr. Kirkegaard, Skive Kommune, Andreas Steenberg fra Folketingets Transport-, Bygnings- og Boligudvalg, Asger Lund Jensen, Haderup Skole og Børnehus, Kristian Pihl Lorentzen fra Folketingets Transport-, Bygnings- og Boligudvalg og Joan Hansen, formand for Teknik- og miljøudvalget i Herning Kommune. Foto: Tom Laursen / Herning Folkeblad


Aflaster Haderup 
Omfartsvejen, der ligger vest for Haderup, bliver 8 km lang, hvoraf 5,5 km af strækningen bliver motortrafikvej med skiftevis et eller to spor i hver retning for at sikre overhaling. 

Den nye vej skal aflaste Haderup for gennemkørende trafik og forbedre forbindelsen mellem kommunerne i regionen via de vigtige ruter 34 og 16.

Det første spadestik blev foretaget ved Viftrupvej, nøjagtig hvor den kommende omfartsvej tilsluttes rute 16 i et stort rampeanlæg.

Gode vejforbindelser afgørende for vækst
Blandt de mange fremmødte til begivenheden var også folketingsmedlemmerne Kristian Pihl Lorentzen og Andreas Steenberg fra Folketingets Transport-, Bygnings- og Boligudvalget. De kunne høre borgmester Peder Chr. Kirkegaard, Skive Kommune, netop fremhæve den regionale betydning, som den nye strækning får, når den åbner i 2020.
 
”Vi har mange virksomheder og dermed meget tung transport. Gode vejforbindelser er ganske enkelt afgørende for fortsat vækst i denne del af landet,” sagde Peder Chr. Kirkegaard.
 
En sikker vej til skole
Dagens største bifald lød dog, da Asger Lund Jensen, der til daglig går i 8. klasse på Haderup Skole & Børnehus, fik ordet på vegne af skolen. Han understregede fordelene for børnene i Haderup, når omfartsvejen åbner og dermed flytter tusindvis af biler og lastbilers daglige tur gennem byen.
 
”Omfartsvejen bliver rigtig god, fordi vi kan komme sikkert i skole, når alle lastbiler kører udenom byen. Vi vil selv kunne cykle eller gå til skole. Når vi skal over vejen, behøver lærerne ikke længere at hjælpe os,” sagde han til stor jubel fra de mange fremmødte børn.

Broerne først 
Med det veloverstående spadestik tages der hul på det omfattende anlægsarbejde. I første omgang handler det om broerne på strækningen. Til foråret næste år begynder så jordarbejdet til det, som bliver den fremtidige vejstrækning.
 
Omfartsvejen forventes at åbne for trafik i efteråret 2020.

Yderligere information
Projektleder John Kjærsgaard, Vejdirektoratet, tlf.: 7244 2465
Kommunikationskonsulent Andrew Crone-Langkjær, Vejdirektoratet, tlf.: 7244 3621
Oprettet
26-11-2018.
Senest opdateret
26-11-2018.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index