Søg
Pressemeddelelse

Gl. Lillebæltsbroen bliver genåbnet for biltrafik i dag

Gl. Lillebæltsbroen har været spærret for biltrafik siden 22. maj. Nu genåbner broen for biltrafik som planlagt.
05. oktober 2018
​I aften er det atter muligt for biltrafikanterne at benytte sig af Gl. Lillebæltsbroen på turen mellem Jylland og Fyn. Her ophæver Vejdirektoratet nemlig spærringen af broen for i år. 

Det betyder også, at langsomkørende køretøjer fra eksempelvis entreprenørvirksomheder, maskinstationer og landbrug igen kan komme over Gl. Lillebæltsbroen, og at eskorteringsordningen over Ny Lillebæltsbro indstilles.

Desuden bliver bumpene på fællesstien fjernet, så knallertkørende kan benytte sig af vejbanen igen. Men det midlertidige hegn i mellem stien og vejbanen bliver stående.

”Vi genåbner broen som planlagt. Henover vinteren vil der stadig foregå arbejder på broen, men de vil ikke hindre biltrafikken. Vi har siden maj været i gang fra Jyllandssiden først – og her i vinter vil man opleve lidt ujævnheder, når man passerer hen over samlinger i de forskellige belægningstyper,” siger projektchef i Vejdirektoratet, Iben Maag.

På grund af uforudsete hændelser med en strømulykke på broen, og en beslutning om at indstille natarbejdet af hensyn til borgerne på Jyllandssidens nattesøvn, har Vejdirektoratet kun nået at udføre halvdelen af det oprindeligt planlagte renoveringsarbejde for 2018. 

”Det var planen, at kørebanen skulle repareres, forstærkes og have ny belægning i hele broens længde, men på grund af omstændighederne nåede vi kun ud til midten af broen i år,” siger Iben Maag. 

”Det er vi naturligvis kede af, men jeg kan forsikre, at vi inden for de givne forhold har arbejdet så hurtigt som muligt.”

Konsekvensen er dog desværre, at den planlagte renoveringsperiode for 2019 bliver forlænget væsentligt ud over de 20 uger, som oprindeligt var planlagt. Her lukkes broen for kørende trafik, mens den resterende halvdel af kørebanerenoveringen udføres, og sideløbende udskiftes kantbjælken mellem kørebane og jernbane.

”Vi mangler stadig en stor del af renoveringsarbejdet på Gl. Lillebæltsbroen. I samarbejde med entreprenøren planlægges arbejderne, så der kan nås rigtig meget indenfor de givne rammer, og derfor begynder vi renoveringsperioden for 2019 så tidligt som muligt. Vi regner med at spærre broen igen allerede 1. februar og genoptage arbejdet på brodækket, hvis vejret tillader det.”

”Målet er at blive færdig med hele den del af renoveringen i 2019, der sætter en prop i trafikken – så kan der være lidt afsluttende arbejder andre steder på broen i 2020. I mellemtiden skal jeg selvfølgelig beklage de gener, det medfører for trafikanter, handelsdrivende og borgere på begge sider af Gl. Lillebæltsbroen,” siger Iben Maag.


Yderligere oplysninger:
Iben Maag, projektchef: 7244 7524, ibma@vd.dk
Kim Lundahl Michelsen, kommunikationskonsulent, 7244 2318, kimi@vd.dk

Oprettet
04-10-2018.
Senest opdateret
05-10-2018.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index