Søg
Pressemeddelelse

Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik har indviet Silkeborgmotorvejen

Silkeborgmotorvejen blev her til eftermiddag officielt indviet, da Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik klippede snoren til den 18 kilometer lange motorvejsstrækning gennem Silkeborg.
11. september 2016
Silkeborgmotorvejen blev her til eftermiddag officielt indviet, da Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik klippede snoren til den 18 kilometer lange motorvejsstrækning gennem Silkeborg.
 
Efter fire dages festligholdelse i hele Silkeborg kulminerede Danmarks Største Vejfest i dag, da snoren - omkring kl 16.30 - blev klippet til den nye motorvej.   Indvielsen foregik på motorvejen i Silkeborg midt imellem to store broer, og flere tusinde borgere overværede selve indvielsen.
 
Forinden havde rigtig mange også lagt vejen forbi Vejdirektoratets festplads omkring en kilometer derfra og deltaget i de mange spændende begivenheder i løbet af dagen, som fx male- og jonglørworkshop for børn, kørt i elbil, set performanceteater eller set nærmere på de udstillede entreprenørmaskiner.
 
Det er svært at opgøre, hvor mange der deltog i den geografisk spredte begivenhed, men et forsigt bud er omkring 10.000.
 
Både før og efter snoreklippet sang den færøske sangerinde Eivør Pálsdóttir fra stibroen henover motorvejen. Efter sidste sang kørte en bilkortege med omkring 600 biler afsted på motorvejen. 425 elbiler deltog i kortegen og satte dermed en officiel verdensrekord for elbilkørsel i parade.  
 
Silkeborgmotorvejen betyder udvikling og fremgang i hele regionen
Inden snoreklippet var der taler ved Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt, borgmester i Silkeborg Kommune, Steen Vindum og Vejdirektør Jens Holmboe.  
 
Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt fokuserede i sin tale blandt andet på, at beslutningen om motorvejens placering havde et meget langt tilløb og var meget omdiskuteret:  
 
”Da vi tilbage i 2009 vedtog anlægsloven, var der ikke meget, der tydede på, at vi i dag skulle samles så mange under så festlige rammer for at fejre dette unikke motorvejsprojekt. Det var vigtigt for os politikere, for Vejdirektoratet og for Silkeborg Kommune, at I fik en vej, som I kunne blive glade for. Derfor blev vejen projekteret, planlagt og bygget med et meget stort fokus på, at den skulle passe så godt som overhovedet muligt ind i både de naturskønne områder, som I har så mange af her i Søhøjlandet, men også passe ind i det by-område, som motorvejen skulle gå igennem. Jeg kan bare sige, at jeg synes, det samlede resultat er blevet utroligt flot. Og det er blevet et byggeri, som I kan være stolte af her i byen.”
 
Borgmester Steen Vindum fra Silkeborg Kommune talte om den betydning, som Silkeborgmotorvejen får for byen og for regionen fremadrettet:
 
”Silkeborgmotorvejen får stor betydning for Silkeborg Kommunes muligheder for vækst og udvikling. Vi er allerede flere end 90.000 indbyggere og er godt på vej mod de 100.000. Verden bliver mindre, når både borgere, virksomheder og turister endnu hurtigere og nemt kan komme til og fra Silkeborg. De nye boligområder og de nye erhvervsområder tæt på Silkeborgmotorvejen gør det endnu mere attraktivt at bo og drive virksomhed i Silkeborg”, sagde borgmester Steen Vindum, Silkeborg Kommune.
 
Vejdirektør Jens Holmboe takkede i sin tale byens borgere for den store tålmodighed, de havde udvist under anlægsarbejdet de sidste fem år. Og han glædede sig over det færdige resultat, som han var sikker på, ville komme byen til stor gavn.
 
Inden åbningsceremonien havde H.K.H. Kronprinsen besøgt Vejdirektoratets informationscenter om Silkeborgmotorvejen, og han lagde også vejen forbi Vejdirektoratets festplads på sin tur ned til åbningsstedet på motorvejen.
 
Danmarks Største Vejfest sluttede omkring kl. 17.15, men Silkeborgmotorvejen bliver først åbnet for almindelig trafik i løbet af søndag aften, når Vejdirektoratet er sikker på, at vejen er helt fri for alle tilskuere og der er ryddet op efter dagens arrangement.
 
 
 
Yderligere oplysninger
Kommunikationskonsulent i Vejdirektoratet Bjørn Kock Lærkedahl 
Tlf. 2248 2712 Email: bjks@vd.dk
Projektleder i Vejdirektoratet Mike Boesen Tlf.: 3157 4060 Email.: mik@vd.dk    
Oprettet
11-09-2016.
Senest opdateret
11-09-2016.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index