Søg
Pressemeddelelse

Holstebromotorvejen indvies 29. september 2018

Om godt et halvt år er Danmarks længste igangværende motorvejsbyggeri nået til vejs ende, for 29. september 2018 indvies det sidste stykke af Holstebromotorvejen.
06. april 2018
​Nedtællingen til åbningen af hele Holstebromotorvejen er for alvor begyndt.
29. september 2018 indvies det sidste stykke af Holstebromotorvejen, de cirka 15 kilometer fra Tvis til Holstebro N. Dermed vil samtlige 39 kilometer af Danmarks længste igangværende motorvejsbyggeri være åbnet.

Indvielsesdatoen har været længe efterspurgt af trafikanter i det midt- og vestjyske, som har ventet og glædet sig til at kunne få fuldt udbytte af den nye motorvej.

Åbningsarrangementet foregår lørdag den 29. september. Når arrangementet er slut, og der er ryddet op, åbner selve vejen hurtigst muligt derefter. Forventeligt i de sene aftentimer eller morgenen efter.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen glæder sig over, at infrastrukturen i regionen forbedres for både borgere og erhvervsliv, når snoren er klippet ved indvielsen af hele Holstebromotorvejen.

”Vi forbedrer sammenhængskraften i området og skærer ca. 15 minutter af rejsetiden til gavn for både erhvervsdrivende og de mange private bilister. Holstebromotorvejen vil nemlig koble det nordvestlige Jylland på det overordnede motorvejsnet og gøre det nemmere og hurtigere at køre mellem Holstebro N og Herning,” siger Ole Birk Olesen.


Åbnet i etaper

Første spadestik til Holstebromotorvejen blev taget en martsdag i 2015 med lunere forårsvejr end i år. Siden har entreprenører, projektledere, landmålere, biologer og andre faggrupper i, og uden for, Vejdirektoratet, arbejdet intenst for at holde en stram tidsplan.

I maj 2017 åbnede de første 10 kilometer vest om Herning, Messemotorvejen, hvorfra der er adgang til det nye regionshospital i Gødstrup.

I november 2017 åbnede der yderligere 14 kilometer mellem Sinding og Tvis - det stykke af Holstebromotorvejen, hvor trafikbelastningen er størst.


Nu mangler kun det sidste stykke fra Tvis til Holstebro N.

”Entreprenørerne har brug for hele tiden frem til 29. september for at blive helt færdige mellem Tvis og Holstebro. Vi afleverer vejen til tiden og inden for budgettet, og det er der god grund til at glæde sig over. Det har været et stort og tidskrævende projekt, hvor vi har trukket på mange gode kræfter hos entreprenørerne og i Vejdirektoratet. Jeg vil gerne takke alle dem og desuden kvittere for et godt samarbejde undervejs med både Herning og Holstebro Kommune,” siger anlægs- og driftsdirektør Michael Kirkfeldt fra Vejdirektoratet.

Traditionen tro står Vejdirektoratet for det officielle arrangement med ministertale og snoreklip, når åbningen af Holstebromotorvejen skal markeres lørdag den 29. september.

Den mere festlige del af åbningsarrangementet samme dag står Holstebro Kommune for under temaet Vejfest i Vest.
Yderligere oplysninger:
Michael Kirkfeldt, Anlægs- og driftsdirektør, 7244 2561, mki@vd.dk
Janie Winther Ipsen, projektleder, 2067 1060, jwi@vd.dk
Kim Lundahl Michelsen, kommunikationskonsulent, 7244 2318, kimi@vd.dk
 

Fakta:

• Holstebromotorvejen bliver 39 kilometer lang. Linjeføringen går fra Holstebro N (rute 11) til Sinding nordvest for Herning og videre frem til Snejbjerg, hvor motorvejen kobles sammen med den eksisterende motortrafikvej (rute 15) syd om Herning.
• Ved Gødstrup er der forbindelse til det nye regionshospital. Projektet indeholder også en forlængelse af Nordre Ringvej nordvest for Holstebro. Vejen forlænges til Vilhelmsborgvej.
• På strækingen er der otte tilslutningsanlæg, landskabsbroer over de store åer, en faunabro, faunapassager og et større antal broer, der fører kommuneveje og jernbanen over eller under motorvejen.
• Det samlede anlægsbudget for motorvejen er 3,855 mia. kr.


​​
Oprettet
05-04-2018.
Senest opdateret
06-04-2018.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index