Søg
Pressemeddelelse

Holstebromotorvejen mellem Sinding og Tjørring bliver lukket i en sammenhængende uge i sydlig retning

Slidslagsarbejdet mellem Sinding og Tjørring foregår i en sammenhængende uge på et tidspunkt i perioden 13. – 27. maj. Mens arbejdet står på, vil motorvejsstykket være spærret i sydlig retning.
04. maj 2018
​Da Vejdirektoratet sidste efterår åbnede for yderligere 14 kilometer af Holstebromotorvejen, manglede der stadig lidt på et stykke af strækningen.

Det drejer sig om cirka to kilometer mellem Tjørring og Sinding nord for Herning, hvor entreprenøren ikke nåede at få lagt det øverste lag asfalt, slidlaget, ud på grund af det våde og kolde efterårsvejr.

Nu er foråret kommet, og det er blevet tid til at få lagt det sidste slidlag ud og malet nye vejstriber ovenpå.

Asfalt- og stribearbejdet betyder, at Holstebromotorvejen lukkes i sydgående retning mellem til- og frakørsel 18 Sinding og til- og frakørsel 17 Tjørring.

Trafikken ledes af motorvejen ved Sinding (TSA <18> Sinding), igennem Sinding by til Trehøjevej (TSA <3> Vildbjerg), hvorfra der er videre forbindelse til rute 18 og rute 502 (Herning, Vejle, Århus, Esbjerg mv.).


Præcis hvornår motorvejen lukkes er vejrafhængigt og derfor vanskelig at komme nærmere for nuværende. Men motorvejen lukkes i sydgående retning i en sammenhængende uge i perioden 13. maj til 27. maj 2018 afhængigt af vejret.

Vejdirektoratets projektleder for den sydlige del af Holstebromotorvejen, John Kjærsgaard, glæder sig til at give trafikanterne en mere behagelig køreoplevelse på strækningen nord for Herning.

”Trafikanterne har kunnet køre på vejen fuldt forsvarligt siden åbningen sidste efterår, men belægningen har en ru overflade som følge af fræsninger, hvilket har indflydelse på komforten. Dette vil blive markant bedre,  efter slidlaget er lagt. Trafikanterne vil få en behageligere køreoplevelse. Samtidig beklager jeg selvfølgelig ulejligheden i forbindelse med, at vi er nødt til at spærre motorvejen i sydlig retning i en uge,” siger John Kjærsgaard.

Når slidlaget er kommet på, får det også betydning for den tilladte hastighed på vejen. Hastighedsgrænsen bliver sat op til 130 kilometer på stykket, efter slidlaget er kommet på. Hidtil har hastigheden været 110 kilometer i timen som en midlertidig løsning på grund af fræsningen, som er udført på strækket.


Yderligere oplysninger:
John Kjærsgaard, projektleder: 7244 2465, jkj@vd.dk
Kim Lundahl Michelsen, kommunikationskonsulent: 7244 2318, kimi@vd.dk

Oprettet
04-05-2018.
Senest opdateret
04-05-2018.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index