Søg
Pressemeddelelse

Jernløse får hurtigere glæde af støjskærm ved ny motorvej

Naboerne til udbygningen af 2. etape af Kalundborgmotorvejen ved Sdr. Jernløse kan se frem til en ny støjskærm mod trafikstøjen allerede i løbet af sommeren og dette efterår.
13. juni 2018
​Planen var ellers, at støjskærmen først skulle stå færdig samtidig med den nye motorvejsstrækning i efteråret 2019.
 
”Flere naboer til strækningen havde spurgt, om det var muligt at få denne støjskærm sat op hurtigere end planlagt, så de kunne få glæde af den allerede nu – både af hensyn til den nuværende trafikstøj fra Skovvejen og støjen fra vores vejarbejde. Vi tog en snak med entreprenøren, og det lykkedes os sammen at få fremrykket arbejdet, så skærmen vil stå klar næsten et år før planlagt,” siger Christian Tolderlund, der er projektleder i Vejdirektoratet.
 
Første del færdig til sommer
Arbejdet på skærmen er netop gået i gang på den sydlige side af vejen ved Sdr. Jernløse, hvor rammen til støjskærmen er ved at blive sat i jorden. Her forventes det, at skærmen er færdig i løbet af sommeren. På vejens nordlige side vil støjskærmen stå klar til efteråret.
 
Støjskærmen bliver 4 meter høj og vil have en længde på omkring 3-400 meter på begge sider af vejen ved beboelsesområdet Ådalen.
 
Kerne af stenuld
Selve skærmen er bygget op af kassetter med en kerne af stenuld. På vejsiden er kassetten perforeret, så støjen kan slippe ind, mens bagsiden er lukket, så mest mulig af støjen bliver absorberet af stenulden.
 
Den færdige skærm vil have lodrette trælameller på begge sider.
 
2. etape af Kalundborgmotorvejen løber fra Kvanløse til Dramstrup syd om Regstrup – en strækning på 6,5 km. Ved Dramstrup kommer der også en støjskærm med en længde på 290 meter. Den kan af hensyn til motorvejsarbejdet dog først stå færdig i sommeren 2019.
 
Den nye motorvejsstrækning åbner i efteråret 2019.
 
Yderligere oplysninger:
Projektleder Christian Tolderlund, Vejdirektoratet, tlf.: 7244 3731
Kommunikationskonsulent Andrew Crone-Langkjær, Vejdirektoratet, tlf.: 7244 3621

FOTO: Klik på billedet for stor version. Billedet viser stålkonstruktionen til den kommende støjskærm og kan frit benyttes til redaktionel omtale af projektet.
Oprettet
13-06-2018.
Senest opdateret
13-06-2018.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index