Søg
Pressemeddelelse

Kør sikkert gennem Guldborgsundtunnelen

Hvert år er uforsvarlig kørsel i Guldborgsundtunnelen skyld i farlige situationer. Det vil både Vejdirektoratet og politiet ændre med gode råd om kørsel og adfærd.
05. juli 2018
For høj fart, uforsvarlige overhalinger og forkert monterede trailere og campingvogne er hvert år skyld i en række farlige situationer i landets vejtunneler. Det gælder også Guldborgsundtunnelen, hvor der i 2017 var fem situationer, som kunne have ført til alvorlige ulykker og personskader.

Samtidig viser en ny spørgeundersøgelse, at 70 procent af trafikanterne savner gode råd om, hvad de skal gøre hvis ulykken er ude. Og i en tid hvor trafikken på motorvejene stiger markant, er det ekstra vigtigt at være opmærksom på at køre forsvarligt.


Derfor opfordrer Vejdirektoratet og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi nu trafikanterne til at køre mere sikkert og forsvarligt gennem tunnelen, så der ikke opstår ulykker.

”Trafikanterne skal jo køre ordentligt, uanset om de kører på en åben vej eller i en tunnel. Det bliver bare en tand mere alvorligt, hvis ulykken sker i en tunnel, fordi der kan opstå panik. Derfor går vi nu ud med denne opfordring sammen med politiet,” siger Emelie Bjerkander fra Vejdirektoratet.

Hun arbejder med sikkerhed på broer og tunneler og har fulgt situationen gennem nogen tid.

​ØGET FOKUS PÅ HASTIGHEDSOVERTRÆDELSER

Også Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi er meget opmærksomme på problemet.

”Politiet ser med stor alvor på trafikanter, der opfører sig uforsvarligt, idet en sådan adfærd alt for tit ender i meget alvorlige færdselsuheld –
  ofte med tragisk udgang,” siger vicepolitiinspektør Erik Mather fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har i de seneste par år haft øget fokus på hastighedsovertrædelser gennem Guldborgsundtunnelen – og denne indsats fortsætter med uformindsket styrke i årene fremover.

FIRE GODE RÅD

Helt konkret opfordrer Vejdirektoratet og politiet trafikanterne til at følge disse fire gode råd, når de kører gennem tunnelen:

·      
Vær opmærksom på hastighedsgrænsen

·      
Hold god afstand

·      
Undgå så vidt muligt at skifte vognbane

·      
Sørg altid for at gods, trailere og campingvogne er forsvarligt monteret​​​​​​​

 

 Læs mere

 
Oprettet
03-07-2018.
Senest opdateret
05-07-2018.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index