Søg
Pressemeddelelse

Kryds er klar ved Lollands nye erhvervspark

Ved Vestre Landevej og rampen fra sydmotorvejen er krydset ændret til et signalreguleret kryds og udbygget med svingbaner. Krydset er klar til trafik og skal støtte udviklingen af Lolland Kommunes nye erhvervsområde.
21. december 2018
krydsombygning_maribo.jpg

Vejdirektoratet har ombygget krydset mellem Vestre Landevej og den nordlige til- og frakørsel til Sydmotorvejen på Lolland. Krydset er ombygget til et signalreguleret kryds med svingbaner i begge retninger på Vestre Landevej samt fra rampen fra Sydmotorvejen. En ny adgangsvej til Lolland Kommunes nye erhvervsområde er ligeledes etableret.

Infrastrukturen til kommunens nye erhvervsområde er nu på plads. Adgangsvejen er anlagt, og krydset er udvidet med svingbaner på Vestre Landevej, så trafikken kan glide let. Vi er dog ikke helt færdige endnu, da vi blandt andet mangler asfaltbelægninger i hellerne. Det får vi klaret i januar, hvis vejret er til det, og når foråret er over os, kommer vi tilbage og lægger slidlag på vejen,” siger projektleder i Vejdirektoratet, Bjørn Eriksen.

Det nye kryds vil støtte den kommende udvikling af et stort erhvervsområde, som kommunen har arbejdet på siden august, og hvor krydset er en vigtig del.

”Vi har store ambitioner for Maribo Erhvervspark, som vi er i gang med at udvikle og skal udvikle i de næste år. En god adgang til området har stor betydning, så vi er glade for, at vi nu har fået en rigtig god infrastruktur til erhvervsparken med nem forbindelse til motorvejen,” siger Bjarne Hansen, direktør i Lolland Kommune.

Krydset åbner nu for trafik. De sidste færdiggørelsesarbejder mangler dog fortsat, ligesom asfaltbelægninger i hellerne mangler. De vil blive udført i januar 2019. De sidste slidlagsarbejder bliver først udført i foråret 2019, når vejret er blevet varmere.

Ombygningen er et samarbejde ​​mellem Lolland Kommune og Vejdirektoratet. Projektet er finansieret af Lolland Kommune.

Yderligere oplysninger

Projektleder Bjørn Eriksen, Vejdirektoratet, tlf. 7244 3709, mail: bjer@vd.dk

Kommunikationskonsulent Jung Heidi Moeslund, Vejdirektoratet, tlf. 7244 3303, mail: jhmo@vd.dk

Direktør Bjarne Hansen, Lolland Kommune, tlf. 2016 0902, mail: bjha@lolland.dk

 

Oprettet
21-12-2018.
Senest opdateret
21-12-2018.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index