Søg
Pressemeddelelse

Nu kan de ekstra store gaver nå frem i det midt- og nordjyske

Gravemaskinerne kan nu køre i stald, og julemandens modulvogntog overtage et ombygget vejnet i det nordlige Jylland. Vi er næsten færdige med ombygningen af statsvejnettet til modulvogntog i Midt- og Nordjylland, og det giver bedre plads til giganterne.
14. december 2015
​Modulvogntog kræver mere plads at manøvrere på end andre lastbiler. Vejdirektoratet har siden 2008 ombygget store dele af statsvejnettet til modulvogntog, og nu er endnu flere strækninger klar. Det vejnet, der i denne omgang er bygget om til modulvogntog, ligger nord for en linje, der løber mellem Ringkøbing og Aarhus. Vejdirektoratets entreprenører har været i gang i Midt- og Nordjylland med både små og store ombygninger og tilpasninger.
 
”Der har været gang i den, og vi har nået virkelig meget – langt over hundrede ombygninger,” fortæller projektleder i Vejdirektoratet Peter Lund Hansen.
 
Det er blandt andet rundkørsler, heller og byporte, der er blevet lavet om, så de store lastbiler kan komme igennem dem.
 
”Vi er glade for, at vi nåede det inden jul, så de store julegaver kan nå frem,” tilføjer Peter Lund Hansen.
 
Fakta om modulvogntog
Et modulvogntog er et op til 25,25 m langt vogntog koblet sammen af 2 eller 3 enheder såsom lastbil, anhænger, trækker, sættevogn eller kærre. Det må samlet veje op til 60 tons. Allerede nu findes der et omfattende vejnet, hvor modulvogntogene må køre som led i et forsøg frem til 2030.
 
Erfaringerne med modulvogntog viser at:
  • Modulvogntog sparer transport i forhold til traditionelle sættevogne i forholdet 2:3. Dvs. to modulvogntog kan transportere gods svarende til tre almindelige vogntog.
  • Modulvogntog giver ikke anledning til flere uheld.
  • Transport af gods med modulvogntog forurener mindre, end hvis den samme mængde gods skulle transporteres med almindelige lastbiler.
Parterne bag de grønne transportaftaler (regeringen, SF, V, DF, K, og LA) har afsat 75 mio. kr. til at indrette næsten hele det statslige vejnet til kørsel med modulvogntog. Modulvogntog kræver mere plads for at kunne manøvrere end andre lastbiler, så der er ofte behov for at tilpasse vejene.
 
Læs mere på www.vejdirektoratet.dk/modul
Se kort, hvor ombygningerne er markeret
 
Yderligere oplysninger:
Projektleder Peter Lund Hansen, tlf.: 25308639,  plh@vd.dk
Projektchef Helle Nielsen, tlf.: 72442345, hlni@vd.dk
Kommunikationskonsulent Katinka Fischer-Nielsen, tlf.: 72442319, kafn@vd.dk
Oprettet
14-12-2015.
Senest opdateret
14-12-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index