Søg
Pressemeddelelse

Nye vejskilte og streamere til bilerne skal få dig til at holde til højre

Målinger viser, at 77 % af befolkningen mener, det er et stort problem, at vi ikke holder til højre på motorvejen. Derfor skal Vejdirektoratets nye kampagne bryde bilisternes dårlige vane og få dem til at holde til højre.
07. november 2017
Regler og bøder kan ikke gøre det alene. Der er brug for at tænke nyt, hvis vi skal få trafikken til at glide bedre og få bilisterne til at trække ind til højre på motorvejen.​  

”Vores undersøgelser viser, at det er et stort problem, når bilister ikke holder til højre på motorvejen. Det går ud over fremkommeligheden og skaber trafikfarlige situationer. Derfor tager vi nye metoder i brug, der skal få bilisterne til at holde til højre,” siger Marianne Steffensen, leder af trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet.

 

”Vi har valgt en kampagne, der gør os i stand til at tale direkte til bilisterne ude på vejene. Det sker ved hjælp af vejskilte og mobile budskaber i form af magneter til biler, der på humoristisk facon appellerer til, at bilisterne holder til højre,” siger Marianne Steffensen

 

Vejdirektoratet kampagne hedder Hold til højre – det er det modsatte af venstre, og skydes i gang på tre udvalgte strækninger i landet, hvor vejskiltene bliver sat op, og der deles magnet-streamere ud til bilisterne.  

Kom og vær med!

Kampagnen lanceres med en event på tre rastepladser rundt om i landet, hvor du kan få fat i en magnet-streamer til din bil og stille spørgsmål til Vejdirektoratets medarbejdere.  

”I og med at der er så mange, der kan genkende problemet, håber vi også, at flere vil bakke op om kampagnen, så vi tager mere hensyn til hinanden og sammen skaber en bedre trafik. Derfor har vi også gjort det nemt for bilisterne ved at lave en streamer, der hurtigt kan sættes på og tages af igen. Og jeg har testet den på min egen bil – den ridser ikke,” siger Marianne Steffensen      

Du kan møde Vejdirektoratets medarbejdere og få en magnet-streamer til din bil den 7. november i tidsrummet 7-11:30 på rastepladserne:  

 • Circle K, Skærup Vest (i sydgående retning) på Østjyske motorvej Q8
 • Kildebjerg Nord (i vestgående retning) på Fynske motorvej
 • Tuelsø Nord (i vestgående retning) på Vestmotorvejen  

Vejdirektoratet vil i de kommende fire uger måle effekten på de tre strækninger og undersøge om bilisterne bliver bedre til at holde til højre.

Fakta

 • Skiltenes placering på M20 Vestmotorvejen imellem frakørsel 36 og 37, M40 Fynske Motorvej imellem frakørsel 54 og 55 og på M60 Østjyske Motorvej imellem frakørsel 54 og 55
 • En Megafonmåling fra 2017 viser:
  • 77% af bilisterne mener, det er et stort problem, at vi ikke holder til højre på motorvejen.
  • 89 % af bilisterne opfatter sig selv som hensynsfulde i trafikken, men kun 40 % mener, at andre viser hensyn til dem i trafikken.
  • 51 % svarer, at de er mest irriterede over, at andre ikke holder til højre på motorvejen.
  • 5 % af de adspurgte i undersøgelsen svarer, at de er i tvivl om, om det er lovpligtigt at holde til højre, mens 95 % svarer, at det er det.
 • Stikprøver viser, at hver gang der er en bilist, der ikke holder til højre, går det i gennemsnit ud over to andre bilister.
 • Kampagnen lanceres i uge 45 og strækker sig over fire uger.

Yderligere oplysninger

Marianne Foldberg Steffensen, afdelingsleder i Vejdirektoratet, tlf. 22 38 32 22, mast@vd.dk, Twitter: @MarianneSteff

Rikke Liebst, kommunikationskonsulent i Vejdirektoratet, tlf. 25 70 30 56, rili@vd.dk

​​
Oprettet
06-11-2017.
Senest opdateret
07-11-2017.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index