Søg
Pressemeddelelse

Nyt informationscenter skal fortælle om Holstebromotorvejen

Holstebromotorvejen er Danmarks længste igangværende motorvejsprojekt, og til april får motorvejen sit helt eget informationscenter i Holstebro.
17. december 2015

​Silkeborgmotorvejen har allerede et, og nu går der ikke længe, inden Holstebromotorvejen også får det. Et informationscenter med udstilling som base for den offentlige interesse for motorvejsbyggeriet.

Omkring den 1. april 2016 slår Vejdirektoratet dørene op for informationscentret, som får til huse i erhvervskomplekset Nupark i udkanten af Holstebro.

Inde i det 200 kvadratmeter store lokale kan gæsterne dykke ned i temaer som vejens historie, jordfordeling, brobygning, støj og arkæologi. Udstillingen bliver fortrinsvis planchebåren, men der vil også være mulighed for at gå på opdagelse i et interaktivt kort med lysknapper over den kommende linjeføring.

Centret får en fast åbningstid, hvor hele offentligheden kan komme på besøg, og på nogle dage vil der være en medarbejder fra Vejdirektoratet til stede som guide. Dette vil blive meldt endeligt ud inden åbningen.

Initiativet til det nye informationscenter er kommet til i dialog mellem Holstebro Kommune og Vejdirektoratet, og begge parter ser fordele i at engagere sig i centret.

Områdechef for anlæg vest for Storebælt, Søren Andersen, var ikke sen til at gribe chancen på Vejdirektoratets vegne, og han ser frem til at byde alle nysgerrige borgere velkommen i det nye informationscenter.

”Vi har et fælles ønske med Holstebro Kommune om at fortælle om effekten af motorvejen. Holstebro Kommune vil rigtig gerne fortælle, hvad vejen betyder for dem. Parallelt med det vil vi selvfølgelig gerne fortælle borgerne, hvordan vejen bliver til. Informationscenteret giver Vejdirektoratet en unik mulighed for at fortælle de gode historier om Holstebromotorvejen på en lettilgængelig og overskuelig måde.
Samtidig kan vi pleje vores nære interessenter. Grundejere, naboer og trafikanter, som er i nærkontakt med anlægsarbejdet på Holstebromotorvejen, kan få en bedre indsigt i, hvad der foregår i deres lokalområde,” siger Søren Andersen.

”Den anden del af formålet med infocentret går på morgendagens medarbejder. Det handler om at brande branchen, så flere unge mennesker begynder at synes, at den er lige så interessant, som vi gør. Så måske kan de forestille sig at arbejde i branchen fremover.  Enten som arbejderen, der går ude ved vejene fysisk, eller som ingeniøren eller landinspektøren, der styrer tingene, for eksempel hos Vejdirektoratet,” tilføjer han.

I Holstebro Kommune glæder formand for Teknisk Udvalg, Gubber Kristensen, sig over udsigten til at bringe Holstebromotorvejen endnu tættere på borgerne.

”Holstebromotorvejen er en ny stor mulighed for bosætning og erhvervsudvikling i Holstebro Kommune. Den bliver en direkte og vigtig forbindelseslinje til resten af Danmark og Europa. Jeg har selv løbende fulgt med i tilblivelsen af vejen siden første spadestik i marts. Nu, hvor vejen i stigende grad bliver synlig i landskabet, er det naturligt at skabe en base, hvor offentligheden kan komme ind og blive klogere på hele projektet. Det ser vi frem til med glæde i kommunen,” siger Gubber Kristensen.

 

Her kan du se de foreløbige visualiseringer af det nye informationscenter:

Visualisering 1

Visualisering 2

Visualisering 3


Yderligere oplysninger:
Søren Andersen, områdechef: 2294 1968, soan@vd.dk
Kim Michelsen, kommunikationskonsulent: 4123 5592, kimi@vd.dk
Oprettet
16-12-2015.
Senest opdateret
17-12-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index