Søg
Pressemeddelelse

Seks spor klar mod nord på Østjyske Motorvej

Seks spor mellem Aarhus S og Skanderborg N vil være klar fra mandag morgen den 18. juni. Dermed er Vejdirektoratets entreprenør færdig med udbygningen af E45 på den nordligste deletape.   
13. juni 2018
​Udbygningen af den jyske rygrad og nord-syd transportkorridor gik i gang i januar. Allerede nu er Vejdirektoratets entreprenør Arkil klar til at aflevere den første deletape med seks kørespor til trafikanterne.    
 
”Det er gået stærkt med udbygningen af Østjyske Motorvej fra fire til seks spor. Etapen tættest på Aarhus er den mest kritiske delstrækning i forhold til trafikafvikling. Derfor har det været vigtigt for os at få den færdig først og få den færdig inden sommerferien,” siger projektleder i Vejdirektoratet, Robin Højen Madsen, og fortsætter:  
 
”Normalt udbygger man en motorvej på ydersiderne, men her bygger vi ind mod midten. Østjyske Motorvej mellem Skanderborg og Aarhus blev i sin tid bygget med en 12 meter bred midterrabat, og det kommer os til gode i dag, fordi vi har kunnet bruge midterarealet til nye spor og en del af forarbejdet er allerede udført her. Derfor har vi kunnet gennemføre udbygningen så hurtigt.”         
 
Se illustration af, hvordan Østjyske Motorvej udbygges.
 
Slidlaget på strækningen lægges først i 2019. Hastigheden bliver i første omgang 110 km/t. og bliver sat op til 130 km/t., når hele udbygningen er afsluttet.  
 
Afslutningen på etape 3 betyder samtidig snarlig opstart på etape 2. Etape 2 er det midterstykke i det samlede vejarbejde, der har været trafikanternes ”pusterum” på den 15 km lange strækning. Arbejdet på delstrækningen forventes at starte inden udgangen af juni.

Udbygning-og-Hastighed.jpg

Trafikomlægning i weekenden
Fra fredag aften den 15. juni og frem til mandag morgen den 18. juni omlægges trafikken, og de sidste restarbejder udføres. Så alle seks spor er klar til trafikanterne mandag morgen.  
 
Omlægningen forventes kun at skabe mindre trafikale gener og en øget rejsetid på op til 10 minutter.  
 
I forbindelse med opsætning af tre portaler hen over motorvejen vil der være tre kortvarige totalspærringer af motorvejen i tidsrummet mellem kl. 22 og 04 enten fredag eller lørdag aften/nat.    
 
Yderligere oplysninger  
Projektleder Robin Højen Madsen, Vejdirektoratet, tlf.: 7244 2276   
Kommunikationskonsulent Anne-Mette Nyhuus, Vejdirektoratet, tlf.: 7244 3078  
 
Faktaboks  
I perioden fra 2010-2016 er trafikken steget med 25 procent på strækningen.     
 
De nye motorvejsspor vil give trafikanterne en hurtigere og mere sikker rejse på strækningen.
 
Østjyske Motorvej mellem Skanderborg og Aarhus blev i sin tid bygget med en 12 meter bred midterrabat.  
 
Normalt udbygger man en motorvej på ydersiderne, men på denne strækning sker udbygningen fra fire til seks spor i midterrabatten.           
 
Få information om projektet direkte på mobilen  
Man kan følge projektet på Vejdirektoratets hjemmeside, og trafikanter kan få tilsendt push-beskeder via Vejdirektoratets TrafikInfo app, så man hele tiden er opdateret på, hvad der sker på strækningen. Læs mere på Vejdirektoratets hjemmeside, www.vejdirektoratet.dk. 
Oprettet
13-06-2018.
Senest opdateret
13-06-2018.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index