Søg
Pressemeddelelse

Sibirisk vinter skabte travlhed for sneryddere og saltspredere

Statsvejene i Syddanmark og Østjylland har fået mest salt i de seneste par uger
08. marts 2018
Danmark har været en tur i dybfryseren i de sidste par uger. Store dele af landet har været ramt af hård frost og massive snefald, og det har skabt travlhed hos Vejdirektoratets Vintertjeneste, hvor saltspredere og sneryddere har arbejdet i døgndrift for at holde det overordnede vejnet frit og farbart for trafikanterne.  
 
På blot de sidste 14 dage har entreprenørerne i Vejdirektoratets saltbiler spredt 13.289 tons salt på statsvejnettet, hvilket er næsten en fjerdel af den salt, der normalt spredes på en hel vinter herhjemme.  
 
Samtidig har chaufførerne i de store sneryddere kørt på vejene nærmest uafbrudt i de perioder, hvor sneen og fygningen har været værst. Tallene viser, at de på blot 14 dage har udført snerydning i et omfang, der svarer til en tredjedel af en normalvinter.  
 
”Vi har haft meget travlt. Den sibiriske kulde har virkelig sat folkene i vores Vintertjeneste og de dygtige vognmænd ude på vejene i arbejde,” fortæller vinterservicekoordinator Carina Meldgaard Frandsen fra Vejdirektoratets Vintertjeneste.  
saltforbrug-de-seneste-14-dage-pr--region.jpg


Størst travlhed har der været på det overordnede vejnet i de jyske regioner, ikke mindst Syddanmark og Østjylland, hvor der er blevet spredt mest salt, mens statsvejnettet i Hovedstadsområdet er sluppet billigst – vinterens hårdhed taget i betragtning.  
 
”Vi prøver som regel at salte og snerydde vejene om natten og i de allertidligste morgentimer, så vi er væk fra vejene med vores store maskiner, når morgenpendlerne melder sig på banen,” fortæller Carina Meldgaard Frandsen. ”I de sidste par uger har vinteren givet os så store udfordringer med både isslag, snevejr og snefygning, at vi har måttet rykke ud på alle tider af døgnet. Men vi ser frem til foråret og mildere temperaturer, så vi kan blive mere usynlige på vejene igen.”  
 
Fakta:
Samlet set har Vejdirektoratets saltbiler den 5. marts brugt 58.271 tons salt i denne vinter. Det er en lille smule over forbruget på en gennemsnitlig vinter.
 
Saltbilerne er indtil videre blevet aktiveret i det, der svarer til 98 landsdækkende udkald.
 
Eftersom et landsdækkende udkald sender omkring 130 saltbiler på gaderne, så betyder det, at Vejdirektoratet har haft 12.740 enkeltture med saltspredere indtil videre denne vinter.  
Man kan følge med i vejenes tilstand om vinteren på Vejdirektoratets trafikkort. Her kan man få mange informationer om Vejdirektoratets vinterarbejde:  
·     Man kan se, hvornår der senest er blevet saltet på statens veje og kommunernes veje. For eksempel farves vejene på trafikkortet rød/gul/grøn, hvis de er blevet sneryddet eller saltet de seneste to døgn. 
·     Man kan se, om der er glatføre, eller om vejene er normalt farbare. 
·     Man kan følge saltsprederne og sneplovene via små ikoner, når de kører rundt på vejene.      
 
Læs mere på hjemmesiden om Vejdirektoratets vintertjeneste med statistik om denne vinter og tidligere vintre.      
 
Yderligere oplysninger:
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf. 7244 3032, mail: man@vd.dk   
Vinterservicekoordinator Carina Meldgaard Frandsen, tlf. 7244 2001, mail: cmf@vd.dk 
Oprettet
08-03-2018.
Senest opdateret
08-03-2018.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index