Søg
Pressemeddelelse

Silkeborgmotorvejen åbner med Danmarks største vejfest

Vejdirektoratet inviterer til vejåbning, når den sidste del af Silkeborgmotorvejen åbner for trafikanterne søndag den 11. september i år.
25. januar 2016

​Over fire dage fra den 8. til den 11. september fejrer hele Silkeborg den nye motorvej under navnet, Danmarks Største Vejfest.

Festlighederne består af store motionsarrangementer, spændende kulturbegivenheder og den officielle vejåbning, som det hele kulminerer med om eftermiddagen søndag den 11. september. Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt glæder sig til at deltage i fejringen:

”Det bliver nogle fantastiske dage. Jeg glæder mig meget til at deltage i åbningen, der jo markerer, at Vejdirektoratet og de mange entreprenører har bygget Silkeborgmotorvejen færdig. Dermed bliver motorvejen mellem Aarhus og Herning komplet, og Silkeborg får efter omkring fem års anlægsarbejde en motorvej til glæde for byen, alle trafikanter og hele Danmark - det er der absolut grund til at fejre,” siger han. 

 Unik motorvej med særlige løsninger
Hans Christian Schmidt hæfter sig også ved den helt unikke motorvej, som Vejdirektoratet har bygget med stort fokus på hensynet til vejens naboer:

”Linjeføringen og nærheden til Silkeborg by har medført nogle helt særlige løsninger med fantastiske broer, en overdækning af vejen på 300 meter og nedgravning over et stort stykke. Og så må vi ikke glemme de store fordele, som vejen giver både erhvervslivet og de private trafikanter. Helt konkret kan du med motorvejen i gennemsnit spare 12 minutter mellem Funder og Låsby - og i myldretiden meget mere,” siger transport- og bygningsministeren.

Motorvejen har været meget omdiskuteret, og det gælder især linjeføringen, som der var stor modstand imod, husker Hans Christian Schmidt:

”Jeg er virkelig glad for, at vejen nu snart står færdig. I begyndelsen var mange modstandere af motorvejen i den linjeføring, som blev besluttet. Men jeg er sikker på, at vi nu alle kan være enige om, at vi får en fantastisk motorvej, der kommer til at gavne Silkeborg og forbedre sammenhængen og mobiliteten på tværs af Jylland,” siger han.  

Også borgmester i Silkeborg Kommune, Steen Vindum, ser med stor glæde frem til åbningen:

”Silkeborgmotorvejen får enorm betydning for vores muligheder for vækst og udvikling. Vi har netop passeret 90.000 indbyggere og er godt på vej mod de 100.000. Silkeborg bliver endnu mere attraktivt som område, når både borgere, virksomheder og turister hurtigt og nemt kan komme til og fra Silkeborg. De nye boligområder og de nye erhvervsområder tæt på Silkeborgmotorvejen gør det endnu mere attraktivt at bo og drive virksomhed i Silkeborg”, siger borgmester Steen Vindum og fortsætter:

”Jeg glæder mig utroligt meget til åbningen af Silkeborgmotorvejen og til Danmarks Største Vejfest. Sammen med Vejdirektoratet, DGI, Silkeborg Musik og Kultur Event og mange andre lokale foreninger og ildsjæle laver vi et brag af en vejfest, der vil tiltrække gæster fra hele regionen.”

Fakta om Danmarks Største Vejfest

Vejdirektoratet, Silkeborg Kommune, Silkeborg Musik og Kultur Events og DGI - i samarbejde med lokale foreninger - har etableret et tæt partnerskab om at markere åbningen af Silkeborgmotorvejen med en fest, der strækker sig over fire dage.
 
Begivenheden består af kultur- og motionsarrangementer samt den officielle vejåbning. Motionsarrangementerne foregår på selve Silkeborgmotorvejen, mens kulturbegivenhederne foregår dels i Silkeborg by og på Cirkuspladsen ved siden af Silkeborgmotorvejen.

Det fulde program er under udvikling, men indtil videre er følgende programdele fastsat.  

Hovedbegivenheder:
 • Torsdag den 8. september: By-events i Silkeborg.
 • Fredag den 9. september: By-events i Silkeborg.
 • Lørdag den 10. september: Motionsarrangementer på motorvejen med mange forskellige distancer og discipliner, herunder løb, rulleski, rulleskøjter, walk og handicapidræt.

  Koncert med DAD, Dizzy Mizz Lizzy, Christopher og Gnags mfl. på cirkuspladsen ved Silkeborgmotorvejen.
   
 • Søndag den 11. september: Cykelløb på motorvejen med flere distancer og discipliner.

  Officiel vejåbning.

  www.DanmarksStørsteVejfest.dk er den officielle hjemmeside for Danmarks Største Vejfest. Her kan du finde oplysninger om arrangementerne efterhånden som programmet bliver mere detaljeret, finde links til arrangørernes egne hjemmesider og meget mere.

Fakta om Silkeborgmotorvejen

 • Hele Silkeborgmotorvejen fra Låsby til Funder består af omkring 29 kilometer 4-sporet motorvej, syv tilslutningsanlæg, et rasteanlæg og 31 over-/underføringer af skærende veje og stier.
 • I december 2014 åbnede Vejdirektoratet de første 11 kilometer motorvej mellem Låsby og Hårup uden for Silkeborg.
 • Strækningen, der åbner den 11. september, går ind gennem Silkeborg by og består af 18 kilometer motorvej.
 • Med Silkeborgmotorvejen kan trafikanterne køre på motorvej hele vejen mellem Aarhus og Herning.
 • Vejdirektoratet forventer, at motorvejen vil blive benyttet af 10.000-13.000 trafikanter på strækningen mellem Funder og Ringvejen/Nørreskov Bakke i Silkeborg og af mellem 20.000-25.000 på strækningen mellem Ringvejen/Nørreskov Bakke og Låsby.
 • Silkeborgmotorvejen giver en tidsbesparelse på gennemsnitlig 12 minutter mellem Funder og Låsby. I myldretiden potentielt meget mere.
   
 • Motorvejen aflaster næsten alle lokale veje i og omkring Silkeborg til gavn for lokaltrafikken, de bløde trafikanter og for beboerne langs den gamle rute 15, hvor trafiksikkerheden bliver markant forbedret.
 • Motorvejen fjerner især den tunge lastbiltrafik og pendlertrafikken fra landsbyerne Mollerup, Linå og Hårup, hvor effekten er meget markant allerede i dag med mindre trafik og støj.
 • Motorvejen giver Silkeborg by helt nye muligheder for erhvervsudvikling i de bynære arealer tæt ved motorvejen.
 • 300 meter overdækning af motorvejen i Silkeborg by sænker støjen og giver helt unikke udviklingsmuligheder i området oven på og tæt på motorvejen.
 • Motorvejen har en totalbevilling på 6.6 mia. kroner. (2016 niveau)

 

Kontaktpersoner
 
Vejdirektoratet: Om Silkeborgmotorvejen: Projektleder Mike Boesen, Vejdirektoratet. Email: mik@vd.dk. Tlf.: 72 44 22 61
Presse og Vejdirektoratets officielle vejåbning: Kommunikationskonsulent Bjørn Kock Sørensen, Vejdirektoratet. Email: bjks@vd.dk. Tlf.: 22 48 27 12  
 
Silkeborg Kommune: Borgmester Steen Vindum, Silkeborg Kommune. Tlf.: 26 29 37 32. Kommunikationschef Hans Mogensen, Silkeborg Kommune. Email: hans.mogensen@silkeborg.dk. Tlf.: 61 15 47 17.

Koncert- & kulturarrangementer:
Oliver Zähringer, Silkeborg Musik og Kultur Events. Email: oliver@caozpromotion.com. Tlf.: 21 20 66 00
 
DGI/Motorvejsløb 2016 Silkeborg: Flemming Johannsen, løbskoordinator, Email: flemming.johannsen@dgi.dk. Tlf.: 30 50 00 02.
 
 

 

Oprettet
24-01-2016.
Senest opdateret
27-01-2016.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index