Søg
Pressemeddelelse

Tre projekter får støtte til at fremme brintbiler i Danmark

Verdens første brint-rustvogn, to tankstationer til brintbiler og 25 nye brintkøretøjer kan snart blive en realitet i Danmark. Tre projekter har nemlig fået tildelt i alt 10 mio. kroner i støtte.
06. juli 2018
​10 mio. kroner til tre projekter skal støtte udbredelsen af brintbiler og andre brændselscellekøretøjer herhjemme. 

”Støttemidlerne går både til indkøb af flere brintkøretøjer og til mulighederne for at få tanket bilerne op. Det er en håndsrækning til det enkelte projekt, men bidrager også generelt til omstilling mod en grønnere transport i fremtiden,” siger Kasper Rosenstand, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

Puljen er afsat af et politisk flertal bestående af regeringen, Socialdemokratiet og Radikale Venstre. Det er en betingelse for at få tilskud, at man selv kan finansiere mindst 50 procent af projektomkostningerne.

Det er både private virksomheder og offentlige organisationer, der har fået tildelt støtte fra puljen.

”De to nye tankstationer for brintbiler, som placeres i Herning og Sønderborg, skal gøre det nemmere for de brintbusser og -brintbiler, der allerede kører på vejene, at blive tanket op flere steder rundt i landet. Det er endnu et skridt på vej mod en velfungerende infrastruktur for miljørigtige biler,” forklarer Kasper Rosenstand.

”Udover infrastruktur er der også tildelt støtte til indkøb af brintdrevne taxaer, kommunale tjenestekøretøjer samt en bedemandsforretning, som vil ombygge et brintkøretøj til en brint-rustvogn. Det viser tydeligt, at der er plads til og stor interesse for at bruge endnu flere brintkøretøjer indenfor forskellige brancher herhjemme.”


Fakta:
• Støttemidlerne tildeles til: 

   1. Herning Kommune til indkøb af 5 brintkøretøjer
   2. Bedre Begravelse ApS til ombygning af en rustvogn til en brint-rustvogn
   3. Everfuel Denmark A/S, datterselskab af Nel Hydrogen A/S, til etablering af to brintfyldestationer i henholdsvis Herning og Sønderborg samt indkøb af 19 brintkøretøjer.

• Tilskud til projekterne kommer fra ”Puljen til fremme af brændselscellekøretøjer”.


Yderligere oplysninger:
Kasper Rosenstand, afdelingsleder i Vejdirektoratet, 61 66 02 27, kar@vd.dk
Kristine Racina, pressekonsulent i Vejdirektoratet, 22 51 36 12, kraa@vd.dk 

Oprettet
06-07-2018.
Senest opdateret
06-07-2018.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index