Søg
Pressemeddelelse

Tre spor på Østjyske Motorvej er klar til trafikanterne i nordgående retning

Vejdirektoratets udbygning af Østjyske Motorvej mellem Skanderborg S og Aarhus S nærmer sig sin afslutning i denne omgang. Fra tirsdag morgen den 25. september har trafikanterne tre spor i nordgående retning.
20. september 2018


Udbygningen af den jyske rygrad fra fire til seks spor gik i gang i januar, og entreprenøren har de seneste måneder arbejdet på højtryk med at færdiggøre udbygningen af E45 mellem Skanderborg S og Aarhus S for at øge fremkommeligheden på den vigtige nord-syd transportkorridor. Nu er entreprenøren klar til at aflevere de nordgående spor til trafikanterne. 

Fra tirsdag morgen den 25. september er der tre spor i nordgående retning. Hastigheden bliver 130 km/t på strækningen frem til Aarhus S. 

”Nu er vi snart i mål med udbygningen af E45, og det er gået stærkt. Normalt tager det et par år at udbygge en motorvej af nogenlunde samme længde, men på denne strækning har vi været begunstiget med en bred midterrabat, som har betydet, at vi har kunnet udbygge motorvejen på rekordtid,” siger projektleder i Vejdirektoratet, Robin Højen Madsen, og fortsætter:   

”Trafikanterne får det ekstra spor i nordgående retning nu, men må vente endnu et par uger på det ekstra spor i sydgående retning. Trafikanterne har de ekstra spor til låns, indtil asfaltsæsonen går i gang i foråret 2019. Så kommer vi tilbage på motorvejen for at lægge det sidste slidlag, så kørekomforten også bliver god. Men foreløbigt kan trafikanterne nyde den ekstra plads på motorvejen.” 

Slidlaget på strækningen lægges først i 2019. 

Se illustration af, hvordan Østjyske Motorvej udbygges.      


Faktaboks

I perioden fra 2010-2016 er trafikken steget med 25 procent på strækningen.      

De nye motorvejsspor vil give trafikanterne en hurtigere og mere sikker rejse på strækningen.

Østjyske Motorvej mellem Skanderborg o​g Aarhus blev i sin tid bygget med en 12 meter bred midterrabat. Normalt udbygger man en motorvej på ydersiderne, men på denne strækning sker udbygningen fra fire til seks spor i midterrabatten.            

Få information om projektet direkte på mobilen 

Man kan følge projektet på Vejdirektoratets hjemmeside, og trafikanter kan få tilsendt push-beskeder via Vejdirektoratets TrafikInfo app, så man hele tiden er opdateret på, hvad der sker på strækningen. Læs mere på Vejdirektoratets hjemmeside, www.vejdirektoratet.dk.

Yderligere information

 Projektleder Robin Højen Madsen, Vejdirektoratet, tlf.: 7244 2276   Kommunikationskonsulent Anne-Mette Nyhuus, Vejdirektoratet, tlf.: 7244 3078  

Oprettet
20-09-2018.
Senest opdateret
20-09-2018.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index