Søg
Pressemeddelelse

Udbygningen af Østjyske Motorvej er færdig i denne omgang

I disse dage gøres de sidste arbejder på Østjyske Motorvej færdige. Vejdirektoratets udbygning er slut for nu og fra tirsdag den 2. oktober er der seks spor på Østjyske Motorvej mellem Skanderborg S og Aarhus S.
03. oktober 2018
Østjyske Motorvej - udbygning færdig.jpg

I sidste uge blev motorvejen åbnet i tre spor i nordgående retning, og nu følger åbning af tre spor i sydlig retning. Fra tirsdag den 2. oktober vil der være to ekstra spor på strækningen til trafikanterne.  

”Vi forventer, at det bliver meget nemmere at være trafikant på Østjyske Motorvej. I nordgående retning har vi oplevet en markant forbedring ved at tage det tredje spor i brug. Trafikanterne kommer hurtigere frem og oplever ikke myldretidskørslen på samme måde som før. Det er en fornøjelse at køre på strækningen nu, hvor der er plads til den trafikmængde, der reelt er på E45,” siger projektleder i Vejdirektoratet, Robin Højen Madsen.

Udbygningen af den jyske rygrad fra fire til seks spor gik i gang i januar, og vores entreprenør, Arkil, har de seneste måneder arbejdet på højtryk med at færdiggøre udbygningen af E45 mellem Skanderborg S og Aarhus S for at øge fremkommeligheden på den vigtige nord-syd transportkorridor. Nu er entreprenøren klar til at aflevere det ekstra spor til trafikanterne.  

”Takket være en ekstraordinær indsats fra alle involverede parter – entreprenører, underentreprenører og bygherren – er det lykkedes at komme i mål på rekordtid med et komprimeret og logistisk udfordrende projekt. Det har været en stor tilfredsstillelse at udføre et projekt, der er til gavn for infrastrukturudfordringerne i det østlige Jylland,” siger projektchef i Arkil, Bo Nielsen.    

Hastigheden bliver 130 km/t på strækningen.

På lånt tid

Strækningen er dog ikke helt færdig. Motorvejen mangler det øverste slidlag, og det vil blive lagt, når asfaltsæsonen starter igen i foråret 2019.  

”Det er på lånt tid, at trafikanterne har de ekstra spor. Vi kommer tilbage med arbejder på motorvejen for at øge kørekomforten med et godt slidlag. Indtil videre kan trafikanterne dog nyde den ekstra plads på strækningen,” slutter Robin Højen Madsen.  

Slidlaget på strækningen lægges i 2019.

Fakta

I perioden fra 2010-2016 er trafikken steget med 25 procent på strækningen mellem Skanderborg S og Aarhus S.  

De nye motorvejsspor vil give trafikanterne en hurtigere og mere sikker rejse på strækningen. 

Østjyske Motorvej mellem Skanderborg og Aarhus blev i sin tid bygget med en 12 meter bred midterrabat.    

Normalt udbygger man en motorvej på ydersiderne, men på denne strækning er udbygningen fra fire til seks spor sket i midterrabatten.  Se illustration.  

Yderligere information

Projektleder Robin Højen Madsen, Vejdirektoratet, tlf. 7244 22 76

Projektchef Bo Nielsen, Arkil, tlf. 4013 3762

Kommunikationskonsulent Anne-Mette Nyhuus, Vejdirektoratet, tlf. 7244 3078

Oprettet
03-10-2018.
Senest opdateret
03-10-2018.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index