Søg
Pressemeddelelse

Vejdirektoratet indgår aftale med G4S om bemanding af Trafikcenteret

G4S har vundet udbud på bemanding af den operative del af Trafikcenteret
11. december 2018
Medarbejderne i Vejdirektoratets Trafikcenter hjælper døgnet rundt trafikanterne med at komme nemt og sikkert frem på statsvejnettet, blandt andet ved at rekvirere beredskab til uheld, sørge for fjernelse af tabt gods og udsende relevant og aktuel trafikinformation.  
 
I de kommende 3 år skal opgaven med at bemande Trafikcenteret løses af G4S Security Services A/S. Firmaet har netop vundet det udbud på bemandingen af den operative del af Trafikcentret, som Vejdirektoratet har afviklet.  
 
”De folk, der sidder i Trafikcentret, løser nogle af vores allervigtigste opgaver i den daglige og direkte relation til trafikanterne,” siger områdechef Charlotte Vithen fra Vejdirektoratet. ”Sammen med Vintervagtcentralen i Aalborg er Trafikcentret på mange måder hjertekammeret i den maskine, der får trafikken til at glide så gnidningsfrit som muligt ude på vejene hver dag. Derfor er det vigtigt, at det er bemandet med dygtige og effektive medarbejdere, der kan repræsentere Vejdirektoratet. G4S´ bud på at løse opgaven var meget stærkt på både pris og kvalitet, og derfor har vi valgt at skrive kontrakt med dem.”  
 
Trafikcentrets hovedopgaver omfatter blandt andet:  
·      Overvåge og skabe overblik over trafikken ved hjælp af blandt andet kameraer og realtidsdata
·      Gribe aktivt ind i samarbejde med andre myndigheder når der opstår uheld eller andre hændelser på statsvejnettet
·      Udsende aktuel og relevant trafikinformation via radio, apps, Twitter, Vejdirektoratets trafikkort og andre kanaler   
 
Den nye kontrakt vil have effekt fra den 1. april 2019. Aftalen med G4S indebærer også en virksomhedsoverdragelse af de nuværende medarbejdere i Trafikcenteret, så det sikres, at den operative faglighed og drift bibeholdes.  
 
Yderligere oplysninger:
Områdechef Charlotte Vithen, tlf. 7244 3050, mail: cv@vd.dk 
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf. 7244 3032, mail: man@vd.dk 
Oprettet
11-12-2018.
Senest opdateret
11-12-2018.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index