Søg

Support til apps

 
Med Vejdirektoratets apps kan du få aktuel trafikinformation i Danmark - både inden og under din køretur. 

Her kan du finde svar på de mest almindelige spørgsmål vedrørende Vejdirektoratets apps 

Hvor henter jeg Vejdirektoratets apps? 

Du kan hente Trafikinfo, Vintertrafik, og Trafikken Hovedstaden til Android og iPhone i henholdsvis Google Play og AppStore. Bruger du en Windows Phone, kan du få trafikinformation på Trafikinfo.dk eller på mobil.trafikken.dk.

Hvad er forskellen mellem de tre apps? 

Trafikinfo er en app for dig, der har brug for at blive opdateret om den aktuelle trafiksituation på vejene – både inden du kører, og mens du er på farten.

Vintertrafik er en app for dig, der færdes i trafikken om vinteren og gerne vil modtage information om seneste saltning, aktuelle glatføremeldinger samt information om aktuelle vindmålinger og vej -og lufttemperaturer. 

Trafikken Hovedstaden er til dig, der primært færdes i Hovedstadsområdet og har brug for aktuel information om situationen på vejene og i den kollektive trafik. 

Kan jeg bruge app’en til at melde ind – hvis jeg ser noget på vejen? 

Ja, i app’en Trafikinfo kan du aktivere en opkaldsknap og ringe direkte til Vejdirektoratets Trafikcenter. App’en sender samtidig din GPS-position i en mail, så medarbejderne i Trafikcentret kan se, hvor du befinder dig. 

Hvad betyder kortudsnittet for den information jeg får? 

Det er kun meldinger, der er synlige på det kortudsnit, du står på, der bliver vist, hvis du vælger listevisningen. 
Slår du autoafspilning til i app’en Trafikinfo, læses aktuelle hændelser op, når de vises på det valgte (aktive) kortudsnit. 

Hvad bliver vist i listevisningen? 

De meldinger, der er synlige på det kortudsnit, du står på, kan du også finde vist på en liste. I listevisningen i Trafikken Hovedstaden og Trafikinfo kan du yderligere høre P4 Trafiks seneste tre trafikmeldinger. 

Hvad læses op når ’Autoafspilning’ slås til i Trafikinfo? 

Udover at kunne se meldingerne på et kort i Trafikinfo, kan du også få meldinger, som er synlige på det valgte kortudsnit, læst op. 

Dette gælder:
  • Trafikmeldinger
  • Kø-meldinger
  • Meldinger om kraftig vind 
  • Meldinger om glatte veje

Slår du autoafspilning til i menuen, læses aktuelle hændelser op, når de vises på det valgte (aktive) kortudsnit – også selvom app’en kører i baggrunden. 
Lyden på din enhed skal være slået til for at meldinger bliver læst op.

Hvordan tidsafgrænser er jeg push-beskeder?

Som en del af tilmeldingen til push-beskeder for et område eller en rute kan du afgrænse det tidsrum, du vil have meldinger, så det passer lige netop dig.

Tilmelding af push-beskeder på enkelte meldinger kan desværre ikke tidsafgrænses. 

Kan jeg sætte push-beskeder på pause? 

Du behøver ikke at slette områder eller ruter for at undgå at få push-beskeder i en periode. I Tilmeld/Frameld push kan du slå ’Modtag push-beskeder’ fra efter behov.

Hvordan aflæses farver og ikoner på de forskellige kort-typer?

Ved at trykke på informationsikonet (i) (placeret i nederste til højre i den grå bjælke) kan du se, hvordan farverne og ikonerne på kortet skal aflæses. 

Hvordan får jeg app’en til at følge min position? 

Positionering skal være aktiv (positionsikonet skal være hvidt), hvis app’en skal følge din position. Du aktiverer positionering ved at klikke på ikonet. 
NB! Navigering på kortet slår automatisk positionering fra. Den kan slås til igen via et klik på positionsikonet. Hvis app’en skal kunne følge din position, kræver det, at GPS’en er slået til på den enhed, du tilgår app’en. 

Hvorfor er der vejarbejder som Vejdirektoratet ikke har informationer om?

Trafikinfo viser aktuelle vejarbejder (og kommende vejarbejder inden for 24 timer), for statsvejnettet samt kommuner som Vejdirektoratet har et samarbejde med. Vejarbejdet vises, hvis det vurderes at have betydning for fremkommeligheden. 

Brug af app’en under kørsel 

Anvendelse af Vejdirektoratets apps under kørsel skal, af sikkerhedsmæssige hensyn, ikke ske på en sådan måde, at det går ud over kørslen.

​​​
Ansvarsfraskrivelse
Brug af data sker på eget ansvar. Vejdirektoratet kan ikke gøres ansvarlig for hændelser og tab som følge af brug af data; at data tolkes forkert, eller hvis data viser sig at være mangelfulde, fejlbehæftede eller upræcise i forhold til den ønskede anvendelse.
 
Ophavsret
Rettighederne til Vejdirektoratets data, der er at finde på applikationen, tilfalder til enhver tid Vejdirektoratet, og må ikke eftergøres uden skriftlig tilladelse fra Vejdirektoratet.
 
Informationerne på Vejdirektoratets applikation kan frit benyttes til privat brug eller privat information.
 
En integrering, kopiering eller anden form for redigeret eller direkte brug af de informationer og produkter, der er angivet på Vejdirektoratets applikation er ikke tilladt.
 
I de tilfælde, hvor der er tale om et produkt eller en information, der kan købes, vil det være tilladt at foretage en integrering, kopiering mv. forudsat, at der er indgået en skriftlig aftale. Således accepteres links til enkeltframes eller grafikelementer ikke.
 
 

 Kontakt os

 

Kan du ikke finde de svar, du søgte, eller har du forslag eller ønsker til Vejdirektoratets apps, kan du skrive til appfeedback@vd.dk eller direkte igennem applikationerne, via feedback-funktionen, som du finder i menuen i alle tre apps.​

Oprettet
19-02-2013.
Senest opdateret
07-03-2018.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index