Søg

Kommende begivenheder


 
Her kan du læse om vores forventninger til trafikken i forbindelse med større begivenheder. 

450x119-kommende-begivenheder NY (5).jpg

  
 
 
 Maj
 
 
29. maj-2. juni: CPH Distortion – Kristi himmelfartsdagene
 
I disse dage vil Copenhagen Distortion holde folkefest i en ny bydel i København hver dag. Det betyder, at der bliver lukket ned for trafik og almindeligt gadeliv i dags- og aftentimerne i ét boligkvarter ad gangen for at give plads til festlighederne. Trafikalt betyder det, at store dele af Nørrebro, Vesterbro og Refshaleøen vil være svære at komme til og igennem med bil enkelte dage. Man kan finde mere information på festivalens hjemmeside.
 
30. maj-2. juni: Hjallerup marked – Kristi himmelfartsdagene
 
Hvert år trækker Hjallerup Marked tusindvis af gæster til, og det kan til tider mærkes på trafikken. Vi forventer, at det vil give lidt tæt trafik om lørdagen midt på dagen på E45 Frederikshavnmotorvejen i begge retninger på selve frakørslerne <17> Lyngdrup og <16> Hjallerup. På de mindre veje i området kan der forekomme tæt trafik både lørdag og søndag i tidsrummet kl. 10-15.
 
31. maj-2. juni: Roskilde Dyrskue – Kristi himmelfartsdagene
 
Roskilde Dyrskue inviterer igen i år til markedsdage på dyrskuepladsen, og det vil påvirke trafikken i området. Vi forventer, at der vil være periodevis tæt trafik på Holbækmotorvejen omkring frakørsel <12> Roskilde S i begge retninger, især i tidsrummet 10:00 - 13:00 både fredag og lørdag. Det gælder ligeledes for rute 14 Ringstedvej og rute 6 Køgevej samt for de mindre veje omkring selve dyrskuepladsen. Sæt derfor ekstra tid af til din rejse, hvis du skal forbi Roskilde i denne periode.
Vi anbefaler gæsterne til arrangementet, at de slår navigationsanlægget fra og følger de gule skilte i området, samt benytter frakørsel 10 Roskilde Ø og frakørsel 13 Ringstedvej i vestgående retning, samt frakørsel 14 Roskilde V i østgående retning.  
 
Juni
 
 
6.-8. juni: Northside Festival - Pinseferien
 
Northside Festival vil igen i år trække musikelskere til Aarhus, og det vil påvirke trafikken på og omkring Søren Frichs Vej i Åbyhøj. Derudover skal man være forberedt på, at der kan være periodevis tæt trafik på henholdsvis Viby Ringvej og Vestre Ringgade i forbindelse med arrangementet. Man kan finde mere information om festivalen på deres hjemmeside.
 
7.-10. juni: Københavns Karneval - Pinseferien
 
I weekenden den 7.-10. juni kan man opleve brasiliansk kultur i indre by i København, når det årlige Københavns Karneval rammer byen. Den store parade vil hovedsageligt foregå i området omkring Strøget ml. Kongens Nytorv og Rådhudspladsen, og vil derfor primært påvirke trafikken i indre by. Den præcise rute kan findes på karnevallets hjemmeside inden længe.
 
8. juni: Rock under broen - Pinseferien
 
Lørdag den 8. juni er der Rock under broen på Fyn, og det giver en risiko for tæt trafik og forlænget rejsetid på E20 frem mod <58b> Middelfart, især i retning mod Fyn over Ny Lillebæltsbro, især midt på dagen. Det sker især fordi Gl. Lillebæltsbro fortsat er spærret pga. for biltrafik pga. reparationsarbejde. Der vil også være tæt trafik på de mindre veje. Man kan med fordel køre i god tid og undgå at holde i kø.
 
10. juni: Royal Run - Pinseferien
 
Igen i år tager Hans Kongelige Højhed Kronprinsen teten og løber for i Royal Run mandag den 10. juni, 2. pinsedag. Der løbes i Aalborg, Aarhus, Købehavn/Frederiksberg, på Bornholm og på Færøerne. Man skal være opmærksom på, at flere veje vil være afspærrede, ensrettede eller omdirigerede i løbet af dagen i forbindelse med løbet. Man kan med fordel holde sig orienteret på løbets egen hjemmeside.
 
16. juni: Aarhus City Halvmarathon
 
Søndag den 16. juni er der løbegilde i Aarhus, når Aarhus City Halvmarathon folder sig ud. Det kan betyde forlænget rejsetid for dem, der vælger at køre igennem byen i bil pga. ensretninger, delspærringer og omkørsler. Man kan holde sig opdateret på rute og lignende på løbets hjemmeside.
 
21.-23 juni: Mini Ironman i Helsingør
 
Søndag den 23. juni vil triatleter kæmpe om europamesterskabet i at gennemføre en halv Ironman. Resten af weekenden vil der også blive afholdt andre løb, så man må forberede sig på forlænget rejsetid og periodevis tæt trafik, hvis man skal krydse byen i bil. Det er især om søndagen, hvor vejene der udgør cykelruten vil være spærret på dagen mellem kl. 6:30 og 22.
 
22. juni: Sjælland Rundt på Cykel
 
Lørdag den 22. juni kører masser af cykelryttere ud på en 305 km lang cykelrute rundt om på Sjælland. Det kan give periodevis forsinkelser i trafikken, men vi forventer ikke større trafikale problemer, da ingen veje på ruten afspærres i forbindelse med løbet. Man kan læse mere om ruten og de trafikale forhold her.
 
27.-30. juni: DM i landevejscykling – Skolernes sommerferie
 
I den sidste uge af juni lægger Esbjerg og omegn veje til årets danmarksmesterskab i landevejscykling. Det vil lokalt give periodevis forlænget rejsetid i trafikken. Så skal man ud og køre i området i disse dage kan man med fordel tjekke dagens ruter og trafikale begrænsninger her og generelt køre i god tid, hvis man skal nå sin destination på et bestemt tidspunkt.
 
26.-30. juni: Riverboat Jazz Festival – Skolernes sommerferie
 
Silkeborg slutter juni måned af i musikkens tegn med Riverboat Jazz Festival. Det kan give periodevis tæt trafik på lokale veje i Silkeborg by, men ellers forventer vi ikke, at det vil påvirke trafikken.
 
27.-29. juni: Kløften Festival – Skolernes sommerferie
 
I den sidste weekend af juni kommer musikken til at lyde gennem Haderslev by, når Kløften Festival folder sig ud. Det kan give periodevis tæt trafik og forlænget rejsetid gennem byen henover weekend, men ellers forventer vi ikke større problemer.


Juli29. juni-6. juli: Roskilde Festival – Skolernes sommerferie

I den sidste weekend af juni og første uge af juli samles tusindvis af musikentusiaster for at deltage i Roskilde Festival. Man kan forvente periodevis tæt trafik og mindre kødannelser på Holbækmotorvejen omkring Roskilde. Det gælder især i retning mod Holbæk frem mod frakørsel <12> Roskilde S. Vi anbefaler deltagere på festivalen til at køre fra ved <10> Roskilde Ø i stedet. De lokale veje omkring festivalområdet vil også være påvirket, især på rute 6 Køgevej kan man forvente perioder med kødannelse. Man må indstille sig på forlænget rejsetid i denne uge, især lørdag den 29. juni, onsdag den 3. juli og lørdag den 6. juli.
 
4.-6. juli: Landsskuet – Skolernes sommerferie
 
Denne weekend er der dyrskue i Herning. Landsskuet i Herning plejer at trække en del gæster til området, så man kan forvente til tider tæt trafik på de lokale veje omkring landsskuepladsen. Vi forventer ikke, at det vil påvirke de større veje.
 
4.-7. juli: Skagen Festival – Skolernes sommerferie
 
Danmarks ældste festival holdes i Skagen i denne weekend, hvor folkemusikere fra nær og fjern samles for at underholde alle festivalgæsterne. Det betyder flere biler på vejene lokalt set, men derudover forventer vi ikke, at det vil påvirke trafikken. Man kan finde mere information her.
 
11.-13. juli: Vig Festival – Skolernes sommerferie
 
I midten af juli samles musikelskere i Odsherred til Vig Festival og det kan til tider give en smule tæt trafik fra Sj. Odde mod Vig og i Vig by, men ellers forventer vi ikke yderligere konsekvenser for trafikken.
 
12.-14. juli: Ørbæk Marked – Skolernes sommerferie
 
I Ørbæk i denne weekend er der det årlige Ørbæk marked. Skal man ud og køre i området, må man forvente, at der vil være øget trafik på rute 8 mellem Kværndrup og Nyborg, især omkring Ørbæk by.
 
18.-20. juli: Vorbasse Marked – Skolernes sommerferie
 
Vorbasse Marked samler hvert år 250.000 gæster i det sønderjyske. Erfaringsmæssigt giver det ikke problemer på de større veje, men skal man gennem Vorbasse by og omegn kan der være flere biler på vejene end normalt.
 
20.-27. juli: Langelandsfestivalen – Skolernes sommerferie
 
Fra lørdag den 20. juli til lørdag den 27. juli afholdes den traditionsrige Langelandsfestival. Med alle de musikglade gæster på vejene kan der forekomme tæt trafik og til tider forlænget rejsetid på de lokale veje omkring festivalområdet og på rute 9, især på åbnings- og slutdagen den 20. og 27. juli.
 
 
August
 
 
1.-5. august: CPH Historic Grand Prix – Skolernes sommerferie
 
Københavns gader bliver i starten af august fyldt med historiske racerbiler, når Copenhagen Historic Grand Prix kører af stablen. Det vil påvirke trafikken, især trafikanter der skal ind mod København fredag morgen den 2. august. Mere information om de konkrete trafikale ændringer og forventninger til de trafikale konsekvenser følger.
 
7.-11. august: Skanderborg Festival – Skolernes sommerferie
 
Årets Smukfest vil som altid få tusindvis til at tage rejsen til Skanderborg i august. Udover at det vil øge trafikmængden i Skanderborg by, giver det erfaringsmæssigt også periodevis tæt trafik på E45 Østjyske motorvej frem mod frakørslerne omkring Skanderborg og <54> Ejer Bavnehøj. Det er især på teltåbningsdagen søndag den 4. august, første musikdag onsdag den 7. august og den sidste dag på festivalen søndag den. 11. august. Trafikanter må indstille sig på forlænget rejsetid, vi anbefaler, at man kører i god tid.
 
13.-18. august: Copenhagen Pride Week
 
I midten af august afholdes Copenhagen Pride Week med arrangementer på Regnbuepladsen hele ugen. Lørdag den 17. august går den helt store parade gennem hovedstaden, og erfaringsmæssigt plejer det at betyde, at flere veje vil være afspærrede eller omdirigerede langs ruten, der ender på Rådhuspladsen. Skal man ud og køre i området denne dag, må man indstille sig på at der vil være tæt trafik og mange mennesker i København. Man kan med fordel tjekke ruten før man kører hjemmefra her.
 
16.-18. august: Roskilde Airshow
 
Roskilde Airshow er et arrangement for hele familien, hvor de søger at få så mange forskellige typer fly i luften som muligt. Det kan betyde periodevis tæt trafik og mindre kødannelser på Holbækmotorvejen frem mod frakørsel <12> Roskilde S, især lørdag 17. august i formiddagstimerne. Der kan også forekomme tæt trafik på Rute 6 Køge frem mod Roskilde Lufthavn uanset om man kommer fra Køge eller Roskilde.
 
 

 Vores råd til køreturen

 

 

• Hvis du kan, så planlæg din rejse uden for de travleste perioder

•​ ​Søg aktuel trafikinformation, inden du kører ud  

• Sæt ekstra tid af til din rejse

• Hold afstand til de forankørende

Oprettet
31-08-2016.
Senest opdateret
27-05-2019.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index