Søg

Faunabroen i Dyrehaven nomineret til betonpris

Faunabroen i Dyrehaven i Silkeborg er med i opløbet til den såkaldte In-situ Pris 2017. Prisen gives til et spektakulært, flot og funktionelt betonstøberi i Danmark.
06. februar 2017

Faunapassagebroen er både funktionel og elegant tilpasset landskabet, lyder begrundelsen for nomineringen, skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse. 

"Faunapassagen ved Dyrehaven i Silkeborg er nomineret til In-situ Prisen 2017, da den er et fint eksempel på, hvordan en in-situ støbt betonbro (in-situ = på stedet) kan udformes på stedet, så den både bliver funktionel og elegant tilpasset det omkringliggende landskab," siger Søren Holm Christensen, formand for Fabriksbetonforeningen i Dansk Byggeri.​

Silkeborgs borgmester roser bygningsværket

Borgmester i Silkeborg Kommune, Steen Vindum, glæder sig over nomineringen af Faunapassagebroen:

”Silkeborg er lige blevet udpeget til at have noget af den mest værdifulde natur i Danmark, og Silkeborgmotorvejen er Danmarks flotteste motorvej. Derfor fortjener faunapassagebroen den flotte nominering. Jeg synes, at det er lykkedes på fornem vis at få bygget en motorvejsbro, der går i ét med naturen ved Dyrehaven.”

Stolthed hos Vejdirektoratets entreprenør

Det er entreprenørfirmaet Per Aarsleff A/S, der har opført faunapassagen. Mogens Steen Pedersen, projektchef på byggeriet, siger om nomineringen:

"Vi er rigtig stolte af, at Faunapassagebroen i Dyrehaven i Silkeborg er nomineret til den prestigefulde pris. Vi er kommet i meget fint selskab med de andre nominerede in-situ støbte bygninger – og også i hård konkurrence om at vinde prisen. Men taget i betragtning af, at der i år var et ekstraordinært stærkt felt af indstillede kandidater til In-situ Prisen er vi beærede over at være blandt de nominerede. Det er en stor cadeau."

Landskabsarkitekt på Faunapassagebroen er Preben Skaarup Landskab, der nu er en del af Landskabsarkitektfirmaet SLA.

Afsløres den 30. marts
Vinderen af In-situ Prisen afsløres den 30. marts ved en prisfest i Dansk Arkitektur Center, hvor også Bæredygtig Beton Prisen og Betonelement-Prisen uddeles.

Læs mere om In-situ Prisen på www.danskbeton.dk/fabriksbeton.


Et luftfoto af faunabroen. Det er den nederste, brede bro, der er nomineret til prisen. Klik på billedet for større version.Broen lidt tættere på. Klik på billedet for større version.​​​​

Oprettet
06-02-2017.
Senest opdateret
07-02-2017.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index