Søg

Hvad er det for orange pæle langs motorvejen?

Silkeborgmotorvejen begynder efterhånden at ligne en færdig motorvej, men mange af de sidste detaljer skal stadig på plads. På bystrækningen har mange nok lagt mærke til en lang række orange pæle, der er monteret langs motorvejen.
06. juli 2016
Det er pæle til de støjskærme, der skal beskytte primært boligkvarteret nord for motorvejen mod støj fra motorvejen.

Men hvorfor orange, vil mange måske spørge.

Motorvejen indeholder en lang række særlige designløsninger, der har gjort den helt unik. Der findes ikke en lignende motorvej noget sted i Danmark.

Vejdirektoratet har fået udarbejdet en såkaldt designmanual til alle støjskærme langs motorvejen, så de designmæssigt passer ind i det samlede design af motorvejen. Og til den oplevelse, vi gerne ville give trafikanterne.

Eksempelvis er støjskærmene på Gudenåbroen så gennemsigtige som muligt, så man stadig kan få et indtryk af den smukke natur fra bilen. Oppe på Nordskovsbroen bliver de transparente, men i en grøn nuance, der understøtter den omkringliggende skov.

Det har været målet at gøre strækningen gennem byen til en særlig køretur, så man aldrig kan være i tvivl om, at man nu kører i Silkeborg.

Det udtrykkes på denne måde i designmanualen:

”Skærmen får en markant farve i sceptre [stolper] og i de transparente akrylplader og vil komme til at fremstå som en særlig markør på strækningen igennem Silkeborg.” 

Selve pladerne, der monteres senere, bliver også orange. Og vil dermed passe godt ind sammen med de orange værnkonstruktioner, der sidder på toppen af de rustrøde spunsvægge.​ 

Vejdirektoratet og Silkeborgnyt.dk kørte for nylig hele motorvejen igennem med et kamera på bilen. I filmen kan du også få et indtryk af vejens design.

Se mere her.​

Oprettet
06-07-2016.
Senest opdateret
06-07-2016.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index