Søg

Overvældende interesse for motorvejen

Mange tusinde borgere lagde vejen forbi Silkeborgmotorvejen i går søndag den 14. august.
15. august 2016
​Det er en vanskelig øvelse præcist at fastslå, hvor mennesker, der i alt har besøgt en syv kilometer lang motorvejstrækning gennem en tidsperiode på fem timer. 

Men vi vover alligevel pelsen og gætter på, at omkring 5.000 borgere brugte søndagen til at se nærmere på den næsten færdige motorvej. Det er langt flere, end vi regnede med - og fra Vejdirektoratets side vil vi takke for den store opbakning og den gode stemning, vi alle oplevede på dagen. 

Vi skal også beklage, hvis alle ikke fik en flaske vand eller en borchure om vejen. Men vi undervurderede faktisk interessen.

Mange tog hele turen frem og tilbage og tilbagelagde dermed hele 14 kilometer. Andre tog kortere ture og koncentrerede sig om udvalgte steder. Især tunnelen var populær, og der var rigtig mange mennesker i det område dagen igennem. 

Vi fik også rigtig mange spørgsmål og kommentarer - og også tak for dem. Et spørgsmål, der gik igen til os alle, var hvorfor installationerne på motorvejens sider på bystrækningen er orange. Det spørgsmål har vi faktisk tidligere behandlet her på hjemmesiden. Se denne artikel.
 
Men det korte svar er, at den orange nuance passer farvemæssigt med spunsvæggenes rustrøde. Desuden er der fra arkitektens, kommunens og Vejdirektoratets side lagt vægt på, at motorvejen gennem byen skal have et helt unikt udtryk, så man ikke er i tvivl om, hvor I landet man befinder sig.

Vi ses den 11. september til vejåbningen!Billederne er taget i Dyrehaven i retning mod Silkeborg. Klik på billedet for stor version.

Oprettet
15-08-2016.
Senest opdateret
15-08-2016.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index