Søg

Dæmning til midlertidig vej er færdig

Entreprenøren Barslund A/S er færdig med at bygge den dæmning, hvorpå den midlertidige vej op mod Ribe Å skal ligge. Sandet i dæmningen er pakket ind i en beskyttelsesmembran, som holder vandet ude.
16. januar 2019
Der har været kraftig blæst nogle gange ved Ribe Å henover jul og nytår, men ikke så voldsomt, som man kunne have frygtet, når man lige har bygget en sanddæmning hen mod åen, som gerne skulle holde.

Det har entreprenøren Barslund A/S netop gjort, og dæmningen er blevet indhyllet i en slags dug – en beskyttelsesmembran som forhindrer vandet i at skylle sandet i dæmningen væk. Foreløbig har dugen bestået sin prøve under et par kraftige blæsevejr, som den fint kunne holde til.


Beskyttelsesmembranen over dæmningen bliver holdt fast med sten, så den ikke blæser væk.

”Det er vi naturligvis lettede over. Foreløbig har vi været heldige med vejret – også i efteråret, som var overraskende tørt. Men vi ved, at vandstanden i Ribe Å kan blive rigtig høj, når blæst lukker Kammerslusen ude ved Vesterhavet. Nu må vi se, hvordan vejret arter sig resten af vinteren, men det er afgørende, at dæmningen ikke eroderer, da vi jo skal etablere den midlertidige vej mod åen oven på den,” siger projektleder for udbygningen af rute 11 gennem Ribe, Mike Boesen. 

I de næste måneder skal dæmningen så have lov at ”sætte sig” i marsken, inden den midlertidige vej efter planen bliver anlagt oven på fra juni. Samtidig rykker Ingeniørregimentet fra Skive Kaserne ind i området og etablerer de to midlertidige broforbindelser over Ribe Å.

Den midlertidige vej, og de midlertidige broforbindelser, skal benyttes af trafikanterne mens den nye, permanente klapbro over åen bliver opført. Den del af projektet starter forventeligt op i efteråret. 

Oprettet
16-01-2019.
Senest opdateret
16-01-2019.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index