Søg

Helsingørmotorvejen klar til 80.000 bilister

Asfalten er tromlet og den sidste vejstribe er lagt. Vejdirektoratet har i formiddags åbnet udbygningen af Helsingørmotorvejen med tre kørespor i hver retning og 110 km/t.
03. august 2016
Dermed er de seneste tre års omfattende vejarbejde slut for de ca. 80.000 bilister, der dagligt tager turen på den vigtige pendlerstrækning mellem Nordsjælland og København.


 

Med udbygningen får både fremkommeligheden og trafiksikkerheden et tiltrængt løft på den travle strækning mellem Gl. Holte og Hørsholm Syd. Og det glæder transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt. 

Bedre for erhvervsliv og borgere

"Enhver bilist ved, hvor irriterende det er at holde unødvendigt i kø og spilde kostbar tid. Det er bestemt noget, trafikanterne på Helsingørmotorvejen har kunnet mærke. Med udbygningen får erhvervsliv og borgere endnu bedre mulighed for at flytte sig til og fra hovedstaden," siger Hans Christian Schmidt. 

For Vejdirektoratet var det dog med nød og næppe, at man kom i mål allerede nu, fortæller Jacob Pryds Winkel, der er projektleder i Vejdirektoratet. 

Kul på maskinerne

"Vi har længe holdt øje med vejrudsigten, fordi arbejdet med asfalt og vejstriber er temmelig følsomt overfor vand. Truslen om store mængder regn de næste mange dage gjorde, at vi måtte sæt ekstra kul på maskinerne, så vi kunne nå at blive færdige i tide. Det lykkedes så i nat, hvor den sidste stribe blev lagt. Og onsdag formiddag kunne politiet så sige god for, at hastigheden blev sat op til 110 km/t på hele strækningen i begge retninger," siger Jacob Pryds Winkel, der samtidig takker for folks tålmodighed lige til det sidste. 

"Vi ved godt, at vores arbejde undervejs har givet anledning til trængsler for både bilisterne og de mange naboer langs motorvejen. Vi er derfor glade for den tålmodighed, vi gennemgående har oplevet fra omgivelserne i de efterhånden tre år, vi har larmet og regeret på strækningen. Nu er vi kommet i mål, og jeg håber naturligvis, at den nye motorvej kommer alle til glæde," siger han.

Oprettet
03-08-2016.
Senest opdateret
03-08-2016.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index