Søg

Minister og borgmester indviede udbygningen af Helsingørmotorvejen

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt indviede fredag ved middagstid sammen med borgmester Jens Ive, Rudersdal Kommune, og de fremmødte borgere udbygningen af Helsingørmotorvejen mellem Gl. Holte og Hørsholm S.
26. august 2016
Først og fremmest skal der lyde et stort tillykke med den nye udbygning til pendlere og erhvervslivet i Nordsjælland. Som transportminister stod jeg fadder til anlægsloven tilbage i 2010, så jeg ved, hvor meget denne udbygning betyder,” sagde Hans Christian Schmidt, der håber, at de omkring 80.000 bilister, der dagligt kører på den udbyggede strækning, også glædede sig over de nye forhold.


Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt, borgmester Jens Ive, Rudersdal, og Jan Erik Messmann, MF for Dansk Folkeparti i Nordsjællands Storkreds. Foto: Jens Astrup/Scanpix
 

”Det er altså en af landets mest travle strækninger. Ekstra lange rejsetider i myldretiden var ikke usædvanligt før i tiden. Hver dag. Ud og hjem. Det er ikke svært at regne ud, at den ekstra plads på motorvejen giver rigtig meget sparet tid for de mange bilister hver uge,” sagde han.

De 4 km motorvej mellem Gl. Holte og Hørsholm S er siden 2013 blevet udbygget med et ekstra kørespor i hver retning, så der nu er seks spor i alt. Dermed får de mange pendlere mellem København og Nordsjælland en nemmere og sikrere dagligdag på vejene. 

Borgmester: Et markant kvalitetsløft

Ikke mindst vil pendlere fra Rudersdal Kommune opleve en markant forbedring af rejsetiden til og fra jobbet. Det understregede borgmester Jens Ive, Rudersdal Kommune, da også under indvielsen. 

”Det har været en lang proces at nå hertil, hvor noget af Danmarks ældste stykke motorvej nu er tilpasset dagens standard og en større trafikbelastning. Med dette stykke nyrenoverede motorvej kan jeg med tilfredshed konstatere, at der er der sket et markant kvalitetsløft for alle, der dagligt bruger motorvejen syd for Hørsholm Kongevej,” sagde Jens Ive i sin tale. 

Den udbyggede strækning åbnede egentlig allerede i december sidste år, men henover sommeren blev enkelte spor spærret igen, mens det sidste lag asfalt blev lagt. Onsdag den 3. august stod den formelt set helt færdig. 

Ud over den udbyggede strækning har Vejdirektoratet desuden lagt ny, mindre støjende asfalt både syd for strækningen ved Nærum og længere nordpå til Hørsholm C.

Oprettet
26-08-2016.
Senest opdateret
26-08-2016.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index