Søg

Første skib med materialer til ny Storstrømsbro

Det første skib har anløbet Vordingborg Havn med byggematerialer til den nye Storstrømsbro. Med ombord er 3450 tons norske sten, der skal bruges til betonproduktionen. Skibet lagde til kaj sent i går aftes og var færdig med at losse onsdag morgen.
10. april 2019

Lasten fra MS Imperator blev losset tidlig onsdag morgen på Vordingborg Havn. Foto: Vordingborg Havn.

​Netop Vordingborg Havn skal i forbindelse med etableringen af den nye Storstrømsbro fungere som anlægs -og servicehavn. Udviklingschef i havnen Jan-Jaap Cramer glæder sig derfor over skibets ankomst og fremhæver havnens rolle i byggeriet af Danmarks tredjestørste bro.
 
En central rolle
”Det første skib til sådan et stort byggeri er altid noget særligt. Og havnens placering klos op ad byggepladsen på Masnedø giver os naturligvis en central rolle i forhold til at få bragt byggematerialer ind. Det er en lokal opgave, som har stor betydning for både havnen og Vordingborg Kommune,” siger Jan-Jaap Cramer.
 
Havnen har også indgået i et samarbejde med hovedentreprenøren SBJV om et nyt kajanlæg til udskibning af de færdige broelementer.  
 
Sten fra Norge
Stenlasten fra Rekefjord i Norge er blevet fragtet med ”MS Imperator” fra det norske rederi Hagland Shipping. De mange tons sten vil nu blive kørt ind til SBJVs betonværk på Masnedø.
 
Der vil dog gå endnu nogle måneder, før støbningen af de første elementer til broen kan gå i gang. Først skal betonværket prøvekøres i flere omgange, så Vejdirektoratet er sikker på, at betonen lever op til kravene til den nye Storstrømsbro.
Oprettet
10-04-2019.
Senest opdateret
10-04-2019.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index