Søg

Kontrol af udenlandske ansatte viste ingen fejl

Alt var som det skulle være, da Politiet tirsdag formiddag i samarbejde myndighederne kontrollerede udvalgte ansattes opholdstilladelse på byggeriet af Storstrømsbroen.
16. maj 2019
Kontrollen blev foretaget mellem kl. 9 og 11 af Politiet i samarbejde med Arbejdstilsynet, Toldstyrelsen og SIRI (Styrelsen for International Rekruttering og Integration) og omfattede to arbejdspladser i politikredsen, herunder arbejdspladsen på den nye Storstrømsbro.

Der var fokus på social dumping og på, at arbejds- og opholdstilladelser var i orden.

Alt som det skulle være
Det var arbejdsmiljøkoordinator i SBJV, Jesper Strand, som tog imod de offentlige kontrollanter.

”Myndighederne bad om at kontrollere en af vores udenlandske underentreprenører ’Concordia’, som primært har rumænere ansat. De ca. 40 mand, som i øjeblikket udfører klargøring til fundament på den elementfabrik på Masnedø, hvor man skal bygge broelementerne, blev én efter én kontrolleret af myndighederne i kantinen. Alt var helt, som det skulle være,” siger han.

Bestod testen 
For SBJV’s HR Manager Nicole Jensen var resultatet af tirsdagens besøg meget tilfredsstillende.

”Vi arbejder hver dag med at sikre at løn, ansættelses og arbejdsvilkår for vores danske og udenlandske underentreprenører er efter de danske regler, men det er ved et uanmeldt kontrolbesøg, som det vi havde tirsdag, at vi skal bestå testen, og det gjorde vi. Vi har fået en rigtig god start på projektet, men at bygge Danmarks tredjestørste bro er et maratonløb, og derfor er jeg særligt glad for den gode dialog, vi har med både myndigheder og fagforeningerne, så vi sikrer, at vi kan holde standarden igennem hele forløbet,” siger hun. 

Oprettet
16-05-2019.
Senest opdateret
16-05-2019.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index